Toyota si Peugeot incep o colaborare pentru vehicule usoare

Toyota si Peugeot incep o colaborare pentru vehicule usoare
Distribuie pe Facebook
PSA Peugeot Citroen si Toyota Motor Corp au semnat luni un acord prin care producatorul auto francez va furniza vehicule comerciale usoare grupului nipon, care le va comercializa sub propriul brand in Europa, transmite Bloomberg.
Firma Peugeot va produce furgonete de marime medie derivate din actualele modele Peugeot Expert si Citroen Jumpy in trimestrul doi din 2013, au anuntat luni cei doi producatori auto, precizand ca acordul ar putea fi extins dincolo de 2020.
"Segmentul vehiculelor comerciale usoare este unul important pentru noi pe multe piete europene. Am gasit o solutie buna pentru clientii nostri fideli", a declarat Didier Leroy, directorul Toyota Motor Europe.
Peugeot ar putea produce furgonetele la fabrica sa SevelNord din Franta, unde automobilele sunt produse impreuna cu producatorul auto italian Fiat. Peugeot va achizitiona participatia detinuta de Fiat la SevelNord pana la sfarsitul acestui an.
Francezii au criticat Peugeot pentru planul de reducere a costurilor, ce prevede concedierea a 8.000 de angajati si oprirea productiei la uzina de la Aulnay-sous-Bois, in apropiere de Paris.
Actiunile PSA Peugeot Citroen au ajuns saptamana trecuta la cel mai scazut nivel din ultimii 26 de ani din cauza temerilor ca planul de reducere a costurilor nu va fi suficient pentru a mentine al doilea mare producator auto european pe linia de plutire.
Producatorii auto europeni se confrunta cu cel mai semnificativ declin al vanzarilor din ultimii zeci de ani, printre cei mai afectati fiind si PSA Peugeot Citroen, din cauza expunerii la Sudul Europei.

La finele anului trecut Peugeot avea aproximativ 100.000 de angajati in Franta si 210.000 de angajati la nivel mondial.

Distribuie pe Facebook
mai multe