Volkswagen se ridica la nivelul numelui, si, conform statisticilor, ramane masina poporului

Volkswagen se ridica la nivelul numelui, si, conform statisticilor, ramane masina poporului
  • Cifrele arata ca in primele 4 luni ale anului, romanii au preferat masinile Volkswagen
  • Pozitia a doua este ocupata de Opel, iar topul este completat de Ford
  • Pe plan mondial, Volkswagen se mentine pe prima pozitie in clasamentul auto in functie de vanzari
Distribuie pe Facebook

Conform unei statistici publicate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in luna aprilie 2016, din cele 23.984 de autoturisme rulate inmatriculate in tara noastra, 6.729 de unitati au fost Volkswagen.

Se pare ca atat pe plan national, cat si mondial, producatorul german de automobile se descurca admirabil, avand in vedere ca de aproximativ un an de zile se confrunta cu unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria sa, Dieselgate.

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, cand s-au inregistrat 5.325 de exemplare, anul acesta se observa o crestere de 26.37%.

Intr-un top al preferintelor romanilor in ceea ce priveste automobilele, Volkswagen este urmat, pe pozitia a doua, de Opel, cu 3.946 de unitati, iar podiumul este inchis de Ford, cu 2.768 de unitati.

In timp ce locurile 4 si 5 sunt ocupate de BMW (1.880 unitati) si respectiv Audi (1.845 unitati), celalalt constructor german, Mercedes-Benz, este doar pe locul 7, cu 953 de unitati.

Nici pe plan global, Volkswagen nu sta deloc rau, mentinandu-se pe prima pozitie in clasamentul auto mondial in functie de vanzari. In primele 4 luni ale anului, compania germana a livrat 3,361 milioane de masini, cu 0,6% mai multe decat in primele patru luni din 2015.

Vanzarile au fost sprijinite, in mare parte, de pietele din Europa si China, unde livrarile au crescut cu pana la 5%.

In cadrul aceluiasi clasament, constructorul din Wolfsburg este indeaproape urmarit de Toyota, care in primele 4 luni ale anului, a vandut aproximativ 3,272 milioane de automobile, cu 2.7% mai putin decat Volkswagen.

Desi compania de pe locul 3, General Motors, nu a publicat deocamdata nicio cifra oficiala, specialistii in domeniu estimeaza ca producatorul Chevrolet si Buick a livrat 3,146 milioane de masini.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2016