Ultimul Land Rover Defender a iesit de pe linia de productie

Ultimul Land Rover Defender a iesit de pe linia de productie
  • Masina se produce din 1983
  • Exemplarul cu numarul 2.000.000 a fost vandut la licitatie
  • Normele de siguranta, cauza principala a disparitiei
Distribuie pe Facebook

Dupa ce s-au fabricat mai bine de 2 milioane de unitati Land Rover Defender in Marea Britanie, acest model istoric si-a incheiat cariera. Mai exact, ultimul exemplar de off-road cu numele Defender tocmai ce a iesit din fabrica.

Produs inca din 1983, Land Rover Defender a fost si inca a ramas unul din cele mai redutabile automobile de teren la nivel mondial. Cu al sau aspect patratos, ramas aproape neschimbat pana azi, cu puntile sale uriase si rezistente, dar cu motoare puternice si fiabile, Defenderul a fost mereu automobilul preferat de amatorii de safari, cat si de cei care cutreiera muntii in lung si in lat. Fara indoiala, disparitia acestui model din peisaj o sa permita multor lacrimi sa curga din ochii pasionatilor de pretutindeni...

Defender a fost urmasul unui model care seamana foarte mult la aspect, o masina numita Land Rover Series 1, produsa in Anglia din 1948, imediat dupa Razboi, insa numele care a supravietuit pana in 2016, Defender, l-a primit in 1983, dupa ce a fost pentru o scurta vreme poreclit Land Rover Ninety sau Land Rover One Ten. Oricum, Defender este un nume mult mai potrivit pentru un vehicul facut ca un tanc, rezistent si plurivalent, capabil sa apere mandria britanica si sa-i pastreze suprematia in domeniul masinilor de off-road.

Land Rover

Anul trecut, Land Rover a produs vehiculul Defender cu numarul 2.000.000, o masina custom, cu multe elemente aniversare speciale, care a fost vanduta la o licitatie Bonhams din decembrie. Automobilul de colectie, care are semnatura tuturor celor ce au contribuit la realizarea sa, a fost cumparat pentru suma de 400.000 de dolari. Acum insa, dupa ce productia s-a terminat, cu siguranta atat aceasta masina, cat si altele, vor avea un pret mai mare. Insa ultimul Defender produs chiar azi, ar putea sa fie cel mai valoros... Deoarece nu va mai exista niciunul dupa el.

Distribuie pe Facebook
mai multe