Vanzarile Auto Italia au crescut cu 36.8% in primele 9 luni ale anului

Vanzarile Auto Italia au crescut cu 36.8% in primele 9 luni ale anului
  • Jeep, marca cea mai bine vanduta
  • Maserati, crestere de 27 de procente
  • Alfa Romei si Lancia, scadere semnificativa
Distribuie pe Facebook

Auto Italia, importatorul marcilor Jeep, Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si Abarth, a comercializat pe piata din Romania, în primele trei trimestre ale acestui an, un total de 3.040 de autovehicule, în crestere cu 36,8% fata de nivelul consemnat în aceeasi perioada a anului 2014.

Pe fondul cresterii pietei auto din Europa* cu 8.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut si a celei din Romania** cu 16.2%, la atingerea rezultatelor spectaculoase ale Auto Italia a contribuit si cresterea cu 62% a vanzarilor realizate de reteaua de distribuitori independenti.

Jeep: vanzari cu 68% mai mari în Romania

Jeep înregistreaza cea mai mare crestere din portofoliul Auto Italia, de 68%. Grand Cherokee ramane modelul din gama cel mai dorit de romani, urmat îndeaproape de proaspatul lansat Jeep Renegade, cel mai performant SUV de clasa mica, al carui pret porneste pe piata locala de la 17.344 Euro (TVA inclus), prin Programul Rabla.

Vanzarile Jeep în Romania sunt sustinute de o retea nationala de 26 dealeri si se aliniaza consolidarii marcii la nivel european. Conform raportului Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vanzarile Jeep în Europa au crescut cu 170.5%, pozitionand astfel marca pe locul I în topul cresterilor. Aceeasi statistica arata ca Noul Renegade este cel mai bine vandut SUV din gama Jeep, totalizand 62% din livrarile marcii în Europa.

Vanzari Auto Italia

Familia 500: peste 90% din vanzarile Fiat în Romania

Din numarul total de autovehicule comercializate de reteaua Auto Italia în perioada ianuarie – septembrie 2015, 1.809 au revenit marcii Fiat, a carei crestere procentuala fata de aceeasi perioada a anului trecut a fost de 54%. Cele mai vandute modele Fiat au fost cele din Familia 500, o familie moderna, economica, eficienta si urbana (1.650 de unitati din cele 1.809 comercializate).

Fiat Professional: Ducato, cel mai bine vandut autovehicul din gama

În ceea ce priveste vanzarile de autovehiculele comerciale Fiat, acestea s-au apreciat cu 28% în primele 9 luni ale acestui an. Fiat Ducato îsi consolideaza pozitia pe piata cu o crestere de 66%. Modelul Ducato genereaza peste 80% din totalul vanzarilor Fiat Professional în Romania.

Vanzari Auto Italia

Maserati: crestere de 27.3%

La final de Q3, Maserati a raportat 14 unitati vandute, fata de cele 11 înregistrate în acelasi interval al anului 2014. Cel mai bine vandut model din gama este chiar cel mai recent lansat, Ghibli Diesel de 3 litri si 275 CP. Maserati continua astfel trendul ascendent al vanzarilor început anul trecut si pregateste terenul pentru primul SUV din gama, care va fi lansat anul viitor si va purta numele Levante.

Compania Auto Italia a înregistrat scaderi ale vanzarilor pentru marcile Alfa Romeo si Lancia, însa anul 2016 va marca revigorarea marcii Alfa Romeo odata cu lansarea modelului Giulia.

*Conform datelor statistice ACEA pentru luna septembrie 2015

**Conform datelor statistice APIA pentru luna septembrie 2015

Distribuie pe Facebook
mai multe