Volkswagen a oprit vanzarea a 79 de modele afectate de Dieselgate, in Coreea de Sud

Volkswagen a oprit vanzarea a 79 de modele afectate de Dieselgate, in Coreea de Sud
  • Volkswagen a oprit vanzarea a 79 de modele afectate de scadalul emisiilor in Coreea de Sud
  • Acestea reprezinta peste 70% din cele aproximativ 300.000 de vehicule vandute in aceasta tara
  • Ministerul Mediului a anuntat ca masinile cu pricina ar fi primit aprobare de circulatie pe baza unor rapoarte false
Distribuie pe Facebook

Constructorul german Volkswagen se vede nevoit sa opreasca vanzarea a 79 de modele afectate de Dieselgate, in Coreea de Sud.

Recent, autoritatile din Coreea de Sud au anuntat ca vor interzice masinile implicate in scandalul emisiilor si le vor revoca certificatele de atestare dupa ce Ministerul Mediului din aceasta tara a iesit la rampa declarand ca ii suspecteaza pe nemti ca ar fi primit aprobare de circulatie pe baza unor rapoarte false.

La acea vreme, nu se stia inca sigur deznodamantul, dar acum totul este clar. Suspendarea vanzarilor a intrat deja in vigoare iar cele 79 de modele reprezinta peste 70% din cele aproximativ 300.000 de vehicule Audi si Volkswagen vandute in Coreea de Sud din 2007.

Mai mult, comercializarea vehiculelor care nu au fost inca vandute va fi interzisa iar cele deja livrate vor fi rechemate in service, mai apoi urmand a Volkswagen sa fie amendat.

Nemtii au anuntat deja ca va rechema in service 125.522 de vehicule diesel vandute in Coreea de Sud, in perioada 2008-2015, printre acestea numarandu-se modele precum Tiguan, Beetle, Audi Q5, Q3 si A4.

Acesta este inca un episod al scandalului Dieselgate care nu se termina deloc bine pentru constructorul din Wolfsburg care acum ceva vreme a inceput plata a 15.3 miliarde de dolari autoritatilor din SUA.

In ciuda acestor lucruri, cel mai mare constructor auto european a precizat ca in primele 6 luni ale acestui an profitul sau operational a crescut cu 7% pana la 7,5 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe