Volkswagen o face lata din nou. Divizia din Franta a umflat ani de zile cifrele de vanzari

Volkswagen o face lata din nou. Divizia din Franta a umflat ani de zile cifrele de vanzari
  • Volkswagen intra din nou in colimatorul presei
  • Divizia franceza ar fi trucat cifrele de vanzari
  • Ar fi vorba de 800.000 de exemplare fictive
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, divizia franceza a gigantului german Volkswagen a masluit ani la randul cifrele de vanzari. Directorul de operatiuni si-ar fi dat demisia in urma cu cateva luni.

Dupa ce au fost descoperiti ca au trucat testele de emisii, fapt care a dus la izbucnirea celui mai mare scandal din istoria auto moderna, nemtii de la Volkswagen intra din nou in colimatorul presei si a autoritatilor.

Publicatia germana Der Spiegel a scos la iveala ca divizia franceza a gigantului din Wolfsburg a umflat de-a lungul anilor cifrele de vanzari. Mai exact, dupa ce au investigat mai multe rapoarte, jurnalistii au descoperit ca foarte multi clienti si-au inmatriculat masinile dupa luni, sau chiar ani, de la cumparare.

In plus, in actele companiei, mai multe masini apareau ca fiind livrate, cand colo situatia actuala era alta. Pentru acestea nu erau incheiate nici macar contracte de vanzare, si desigur, acestea erau livrate doar "pe hartie".

Problema este cu atat mai grava cu cat aproximativ 800.000 de exemplare Volkswagen, Audi, Skoda si Seat, s-ar afla in aceasta situatie cel putin penibila.

Pe de alta parte, cei de la Reuters sustin ca CEO-ul grupului, Matthias Mueller, a aflat de aceste ilegalitati in luna aprilie, iar la scurt timp dupa aceasta, directorul de operatiuni a diviziei franceze, Jacques Rivoal, si-a inaintat demisia, pe motivul unor "diferente de strategie" cu conducerea.

Distribuie pe Facebook
mai multe