Volkswagen readuce in service 8,5 milioane de masini doar in Europa

Volkswagen readuce in service 8,5 milioane de masini doar in Europa
  • 2,5 milioane de masini rechemate in Germania
  • Peste 130.000 de unitati cu probleme in Romania
  • Dieselgate costa compania circa $90 de miliarde
Distribuie pe Facebook

Celebrul scandal Dieselgate se apropie de final. Evident, cu un recall de zile mari, mai exact, cel mai mare pe care Europa l-a vazut vreodata. Si asta pentru ca Volkswagen aduce inapoi la service 8.500.000 de automobile din marcile pe care le comercializeaza, pentru rezolvarea problemei legate de softul mincinos.

Oficialii grupului VAG au anuntat recent ca numarul total al masinilor la nivel european care vor fi rechemate in service pentru rezolvarea problemei care a dus la scandalul Dieselgate este de 8,5 milioane. Numarul inseamna aproape o treime din totalul automobilelor vandute de grupul Volkswagen din 2009 pana in 2015, perioada in care s-a montat softul mincinos pe motoarele TDI.

La insistentele autoritatilor germane, Volkswagen va rezolva problema softului care minte testele de emisii intr-un mod corect, astfel incat clientul sa nu aiba de suferit si normele de poluare ale masinilor, cat si emisiile de noxe cancerigene specifice motorizarilor diesel, sa fie in limitele legii. Dar specialistii au anuntat ca asta presupune o interventie asupra masinii atat pe partea electrica, cat si pe cea mecanica, fiind probabil necesara instalarea unor filtre de particule mai performante. Inginerii Volkswagen au anuntat ca singura diferenta fata de comportamentul actual al masinilor sale va fi o viteza maxima mai redusa.

Uriasul numarul de 8,5 milioane de automobile Volkswagen care se vor duce in service la chemarea atelierelor grupului din intreaga Europa reprezinta cel mai mare recall auto din istoria continentului nostru. Din acest numar, nu mai putin de 2,5 milioane de automobile vor fi aduse in service doar in Germania, restul fiind distribuite in toate tarile, inclusiv in Romania. La noi in tara este asteptat ca in jur de 130.000 de automobile Volkswagen, Seat, Skoda si Audi sa fie chemate in service pentru a li se efectua modificarea asupra sistemului de evacuare, astfel incat masinile sa respecte legea.

Sursa: www.volkswagen.com

Distribuie pe Facebook
mai multe