Volkswagen vrea sa scoata pe piata masina de 6000 de Euro

Volkswagen vrea sa scoata pe piata masina de 6000 de Euro
  • Masina va fi fabricata in China
  • Va fi un automobil de oras de dimensiunea lui up!
  • Nu s-a stabilit daca se va vinde si in Europa
Distribuie pe Facebook

Demult, zvonurile spuneau de Dacia ca lucreaza la masina de 5000 de Euro. Insa tot ce a scos pana acum Dacia pe piata incepe de la 6890 de Euro, pragul de 5000 nefiind atins momentan. Volkswagen se pare ca lucreaza la o masina ieftina, dar promite ca va costa 6000 de Euro. Oricum, mai putin decat orice Dacie actuala.

Asa cum Nissan a scos deja pe piata masina de 4500 de Euro (aproximativ 6600 de dolari) prin intermediul brandului low-cost readus la viata Datsun, asa isi doreste si Volkswagen sa intre pe pietele emergente cu un model extrem de ieftin. Mai exact, cu o masina de 6000 de Euro care sa fie cumparata de chinezi, indieni si de alte popoare din Asia si Orientul Mijlociu.

Brandul romanesc Dacia se pare ca i-a invatat pe toti o lectie importanta: succesul le apartine celor care sunt in stare sa vanda masini accesibile, conform cererii. Si clientii din toata lumea au dovedit ca prefera sa renunte la o sigla cunoscuta si la cateva dotari premium pentru a se bucura de o masina care le ofera tot ceea ce au nevoie si nimic mai mult. Din aceasta cauza, Dacia se bucura de o crestere serioasa pe toate pietele din lume, fata de alti producatori care ofera masini accesibile.

Volkswagen vrea sa calce pe urmele marcii Dacia si se gandeaste sa lanseze anul viitor un model ieftin. Proiectul de a realiza o masina de buget este in desfasurare de mult timp, chiar daca micul up! se vinde peste tot in lume. Se pare insa ca cea mai mica masina oferita de Volkswagen nu este de succes in acest moment, fiind destul de scumpa, cu un pret de peste 10.000 de Euro, asa ca nemtii lucreaza la ceva care sa se vanda cu 4000 de Euro mai putin.

Cheia succesului, asa cum a demonstrat si Dacia, este in principal sa realizezi o masina care sa-ti ofere raspunsul la nevoia principala de la o masina: sa mergi din punctul A in punctul B. Insa cei de la Volkswagen trebuie sa invete si din greselile facute de Tata cu modelul Nano, masina care se vindea cu mai putin de 5000 de Euro. Pentru ca modelul indian nu a reusit sa realizeze estimarile initiale de vanzari, probabil din cauza calitatii foarte proaste de fabricatie. Insa Volkswagen are si numele, dar si calitatea. Si pentru ca aceasta masina mica de oras se va realiza in China, costurile de fabricare vor fi extrem de mici.

Volkswagen a amanat lansarea unei astfel de masini din cauza ca pana acum nu a gasit un compromis intre siguranta, calitate si profit, pentru a oferi o masina de 6000 de Euro. Insa acum, odata cu realizarea proiectului si construirea masinii in China, se pare ca de la anul vom vedea la Salonul Auto de la Paris primul automobil de buget realizat de grupul VW. Acesta se va pune in vanzare abia in 2016, pe piata din China initial, urmand ca ulterior sa intre si in Europa.

Exista insa o problema: atat Nissan, cat si Dacia, vor incepe sa inunde piata cu modele foarte ieftine. Datsun deja vinde modelul sau Go pe pietele asiatice, iar Dacia lucreaza la un model mic, de oras, pentru Europa. Unde mai este loc si pentru un Volkswagen mic si ieftin? Urmeaza sa vedem.

Distribuie pe Facebook
mai multe