VW ingenuncheat pentru prima data in 5 ani. TOYOTA este cel mai mare constructor din lume

VW ingenuncheat pentru prima data in 5 ani. TOYOTA este cel mai mare constructor din lume
  • Toyota redevine cel mai mare producator din lume
  • Japonezii au comercializat 9.53 milioane de masini in 2020
  • A raportat scaderi comparativ cu anul 2019
Distribuie pe Facebook

Toyota a revenit pe prima pozitie in topul celor mai mari constructori de automobile, din punct de vedere al vanzarilor. Coroana a stat in curtea nemtilor de la Volkswagen in ultimii 5 ani.

Afectat grav de scandalul Dieselgate, pe care el l-a iscat, gigantul german Volkswagen devenea in 2015 cel mai mare constructor auto din lume, raportat la numarul vanzarilor. Atunci, nemtii i-au detronat pe niponii de la Toyota.

Acestia din urma au revenit acum pe prima pozitie, multumita celor 9.53 milioane de masini vandute in 2020. Volkswagen, ocupantul locului secund, a comercializat 9.31 de milioane de unitati. Desigur, ambii constructori au raportat scaderi pe cele mai importante piete.

Motivul este simplu: pandemia de coronavirus. Cea mai mare piata de desfacere pentru Toyota este SUA, unde vanzarile au scazut cu 14.4% procente. De cealalta parte a Oceanului, Batranul Continent ramane piata principala pentru Volkswagen.

Chiar si asa, scaderea inregistrata a fost destul de mare pe aceasta piata: 24%.

Si vanzarile generale au fost tot in scadere, comparativ cu 2019. Toyota a raportat 11%, iar Volkswagen 15%.

Titlul ar putea reveni anul viitor in ograda constructorului din Wolfsburg, avand in vedere avalansa de modele electrice pe care o pregateste in 2021.

Pentru Toyota nu titlul este important, ci faptul ca onoreaza cu succes comenzile venite din partea clientilor, potrivit unui purtator de cuvant al brand-ului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 29 Ianuarie 2021