Ambele au 510 CAI si tractiune integrala, insa Alfa pierde cursa. Masina germana castiga detasat duelul

Ambele au 510 CAI si tractiune integrala, insa Alfa pierde cursa. Masina germana castiga detasat duelul
  • Alfa Stelio Quadrifoglio si Mercedes GLC 63 S, liniuta pe aeroport
  • Cele doua crossovere de performanta au numeroase puncte comune
  • Duelul este castigat, fara emotii, de automobilul german
Distribuie pe Facebook

Cel mai rapid SUV din istoria circuitului de la Nurburgring intalneste pe aeroport, intr-o cursa in linie dreapta, vechiul detinator al recordului.

Ambele ofera o putere maxima de 510 CP si un sistem inteligent de tractiune integrala. In plus, atat noua Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, cat si primul Mercedes GLC 63 AMG S lucreaza alaturi de o transmisie automata cu padele.

Rivale directe, cele doua masini au inclusiv dimensiuni si greutati similare. Ca deosebiri, principala diferenta o reprezinta cuplul motor, capitol la care propulsorul V8 de sub capota crossover-ului german eclipseaza unitatea...

... in numai sase cilindri a competitiei italieni. Mai precis, noul Mercedes GLC 63 AMG S este insotit pe strazi de 700 Nm, in timp ce prima Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio lucreaza alaturi de doar 600 Nm, dupa cum spuneam si anterior.

Drept urmare, atunci cand vine vorba despre o cursa de acceleratie, crossover-ul german nu are niciun fel de emotie. 3.6 secunde pentru sprintul 0 - 96 km/h si 12.07 secunde pentru sfertul de mila sunt valorile inregistrate de acesta...

... intr-un test marca Top Gear. Cu Rory Reid la volan, automobilul italian a ramas in urma - acceleratie de la 0 la 96 km/h in 3.9 secunde si parcurgerea celor 402 metri in 12.24 secunde, dupa cum se poate observa si in urmatorul material video:

Distribuie pe Facebook
mai multe