Asa ceva nu trebuia sa se intample: Sportiva cu motor V10 a pierdut la liniute in fata limuzinei de 2.3 tone!

Asa ceva nu trebuia sa se intample: Sportiva cu motor V10 a pierdut la liniute in fata limuzinei de 2.3 tone!
  • Cursa de acceleratie intre Audi R8 si Porsche Panamera
  • Sportiva cu motor V10 e mai usoara cu peste 700 kg
  • Limuzina de aproximativ 2.3 tone are 131 CP in plus
Distribuie pe Facebook

Extrem de important de precizat, ambele automobile sunt complet stock, niciunul dintre cele doua modele implicate in respectiva cursa de acceleratie nefiind modificat.

Chiar daca nu au nimic in comun, cea mai noua cursa de acceleratie organizata de publicatia Autocar pune fata in fata modelele... Audi R8 si Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. O sportiva cu motor V10 impotriva unei limuzine care cantareste aproximativ 2.3 tone, mai exact.

La prima vedere, duelul dintre cele doua automobile - care sunt complet stock, pare extrem de dezechilibrat, orice om normal la cap mizand pe victoria lui Audi R8. O veni respectivul Porsche Panamera cu 131 CP in plus dar, in acelasi timp, este cu peste 700 de kilograme mai greu!

Si cu toate acestea, intr-un efort care pare sa redefineasca legile fizicii, limuzina care cantareste aproximativ 2.3 tone reuseste sa se impuna in fata sportivei cu motor V10. Totul dupa doua reprize fabuloase de acceleratie, printre care si un 0 - 96 km/h in numai 3.18 secunde!

Iar daca tot suntem la momentul insiruirii performantelor, nu putem remarca faptul ca noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid a avut nevoie de doar 7.53 secunde pentru a sprinta de la 0 la 160 km/h. De cealalta parte, Audi R8 a bifat un timp de 7.72 secunde pentru proba in cauza.

Organizata pe distanta de jumatate de mila, cursa publicatiei Autocar a fost castigata de limuzina care cantareste aproximativ 2.3 tone dupa 18.01 secunde, cu o viteza de iesire de 243.46 km/h. Sportiva cu motor V10 a terminat competitia in 18.30 secunde, la 242.07 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe