ASTA e momentul asteptat de toata lumea. TEST comparativ cu cele mai puternice sedanuri nemtesti

ASTA e momentul asteptat de toata lumea. TEST comparativ cu cele mai puternice sedanuri nemtesti
  • Test comparativ intre Mercedes GT63 S si Panamera Turbo S E-Hybrid
  • Sunt cele mai puternice sedanuri nemtesti ale momentului
  • Respectivele modele impresioneaza inclusiv prin timpii de acceleratie
Distribuie pe Facebook

Unul are 639 de CAI sub capota, altul ofera... si mai mult decat atat. Este duelul celor mai puternice sedanuri nemtesti ale momentului: Mercedes AMG GT63 S 4-Door Coupe si Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Ambele gazduiesc in compartimentul motor cate un benzinar cu opt cilindri in V, doua turbine si capacitatea de patru litri, pe care il ofera in compania unei transmisii automate si a unui sistem inteligent de tractiune integrala.

Spre deosebire insa de primul Mercedes AMG GT63 S 4-Door Coupe din istorie - care vine la pachet alaturi de 639 de cai, noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid pluseaza cu o unitate electrica, dispunand astfel de un total de 680 CP.

Chiar si asa, automobilul cu stea in grila reuseste sa se desprinda de rivalul sau mai potent din Zuffenhausen, cel putin la nivelul acceleratiei declarate in mod oficial: 3.2, fata de 3.4 secunde pentru rezolvarea celebrei ecuatii 0 - 100 km/h.

In schimb, viteza maxima ne readuce la categoria punctelor comune: atat primul Mercedes AMG GT63 S 4-Door Coupe din istorie, cat si noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid reusesc sa sprinteze pana la aproximativ 310 km/h.

Subiectul principal al acestui material comparativ, testul dintre cele mai puternice sedanuri nemtesti ale momentului pune in balanta inclusiv modul in care automobilele respective se conduc, dar si... confortul pe care ele il ofera.

Distribuie pe Facebook
mai multe