ASTA e momentul pe care il asteptam cu totii. TEST comparativ cu noul Audi RS3 si Mercedes-AMG A45 S

ASTA e momentul pe care il asteptam cu totii. TEST comparativ cu noul Audi RS3 si Mercedes-AMG A45 S
  • ASTA e momentul pe care il asteptam cu totii
  • TEST comparativ cu noul Audi RS3 si Mercedes-AMG A45 S
Distribuie pe Facebook

Audi RS3 sau Mercedes-AMG A45 S? Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din urmatorul material video.

Prezentat publicului larg in urma cu aproape un an, odata cu versiunea insotita de o caroserie in cinci portiere - comercializata sub indicativul Sportback - noul RS3 Sedan ocupa un loc fruntas in topul celor performante compacte ale istoriei. Insotit de un propulsor turbo cu cinci cilindri in linie si o capacitate de 2.5 litri - conceput pentru a livra rotilor de pe ambele punti, prin intermediul unei transmisii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj - undeva in jurul a 400 CP, respectivul Audi are nevoie de doar 3.8 secunde pentru a rezolva eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora, conform primelor informatii si detalii dezvaluite de nemti.

Acelasi Audi RS3 Sedan se mai poate lauda, deloc surprinzator, si cu o suspensie cu cateva zeci de milimetri mai joasa, comparativ cu varianta A3, cu discuri de franare de dimensiuni generoase si numeroase elemente stilistice restilizate pentru o doza maxima de agresivitate vizuala. Dar este oare indeajuns pentru a se impune intr-un duel direct cu actualul Mercedes-AMG A45 S.

Raspunsul la intrebarea aflata pe buzele tuturor iubitorilor de hot-hatch-uri il aflam - evident, chiar din urmatorul material video. Nu inainte insa de a aminti - daca mai era cumva nevoie, ca modelul comercializat sub denumirea de Mercedes-AMG A45 S beneficiaza de serviciile celui mai potent propulsor de 2.0 litri din istoria unitatilor asamblate in serie: 421 de cai, livarea puterii maxime facandu-se, ca in cazul noului Audi RS3, catre rotile de pe ambele - prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj, principala diferenta constand in numarul de trepte disponibile, vehiculul din Affalterbach punand la dispozitia soferului opt viteze, exceptand marsarierul.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2022