Au adus la start cele mai exotice SUV-uri ale momentului. Liniuta cu Aston Martin DBX si Lamborghini Urus

Au adus la start cele mai exotice SUV-uri ale momentului. Liniuta cu Aston Martin DBX si Lamborghini Urus
  • Au adus la start cele mai exotice SUV-uri ale momentului
  • Liniuta cu Aston Martin DBX si Lamborghini Urus
Distribuie pe Facebook

Doua dintre cele mai exotice SUV-uri ale momentului si-au dat intalnire linia de start, pentru o cursa de acceleratie pe 402 metri. Cine va castiga liniuta dintre Aston Martin DBX si Lamborghini Urus?

Lansat pe piata la finele anului trecut, primul SUV din istoria companiei Aston Martin stie cu siguranta cum sa se remarce. Grila uriasa a radiatorului, partea din spate inspirata de sportiva Vantage, dar si aripile laterale proeminente sau linia plafonului care coboara in stilul unui Coupe se numara printre principalele atractii exterioare.

In cabina, departe de privirile curiosilor, noul DBX isi intampina pasagerii alaturi de numeroase detalii luxoase, plus diferite echipamente de ultima generatie. Unele dintre acestea imprumutate de la produsele Mercedes-Benz.

Sub capota, primul SUV din istoria companiei Aston Martin gazduieste un motor cu opt cilindri in V, de patru litri si provenienta Mercedes-AMG, ce rezolva ecuatia 0 - 100 km/h in doar 4.3 secunde. Cel putin teoretic, masuratorile recente aratand ca propulsorul bi-turbo de 550 de cai putere se descurca mai bine in realitate decat pe hartie.

Oferit in schimbul unei sume de aproape 160.000 de lire sterline, noul DBX pare a fi rivalul perfect pentru primul SUV din istoria moderna a companiei Lamborghini. Dezvelit oficial in 2017, Urus mizeaza la randul lui pe un V8 bi-turbo.

De provenienta Porsche, respectivul motor vine si el tot cu o capacitate cilindrica de patru litri, principala diferenta constand in puterea maxima de 650 CP. Care se traduce printr-o acceleratie pana la 100 km/h in numai 3.6 secunde, conform fisei tehnice, astfel ca liniuta pregatita de publicatia Lovecars are deja un castigator - sau nu inca?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 24 August 2020