Au scos in teste cel mai puternic hatch al planetei si singura compacta cu tractiune spate din lume. VIDEO

Au scos in teste cel mai puternic hatch al planetei si singura compacta cu tractiune spate din lume. VIDEO
  • Actualul BMW M140i provoaca la duel noul Audi RS3
  • Modelul bavarez ofera cu 40 CP mai putin decat rivalul sau
  • Compacta din Ingolstadt pluseaza cu un sistem 4x4
Distribuie pe Facebook

Suprematia celui mai puternic hatch al planetei este pusa la indoiala de singura compacta cu tractiune spate din lume. Conflictul iscat intre Audi RS3 si BMW M140i este rezolvat de cele doua creatii nemtesti printr-o intalnire fata in fata.

Chiar daca fac parte din acelasi segment compact, intre Audi RS3 si BMW M140i exista extrem de multe diferente. De exemplu, modelul companiei din Ingolstadt dispune de fix 400 CP, pe cand rivalul sau din Munchen este nevoit sa se multumeasca cu doar 340 CP.

O alta diferenta notabila o reprezinta modul in care sunt obtinute valorile de mai sus. Audi RS3 mizeaza pe o unitate turbo cu cinci cilindri in linie si capacitatea de 2.5 litri, in timp ce BMW M140i este singura compacta din lume cu o motorizare in sase pistoane.

Acelasi model din Munchen se mai poate lauda, de asemenea, si cu privilegiul de a fi singurul hatch cu tractiune spate. De celalalta parte, rivalul sau din Ingolstadt ofera un standard un sistem inteligent de tractiune integrala, cu tehnologie de vectorizare a cuplului.

Despre diferente majore putem vorbi si la nivel de transmisie. In timp ce noul Audi RS3 este disponibil exclusiv alaturi de o cutie cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte, actualul BMW M140i ofera o manuala in sase trepte daca nu platesti in plus pentru automata din acest test.

Indeajuns insa cu teoria si sa revenim la partea practica, cu mentiunea ca testul dintre modelul companiei din Ingolstadt si rivalul sau din Munchen se desfasoara in conditii meteo care il avantajeaza pe cel dintai. Incheiem aici si trecem la batalia propriu-zisa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 22 August 2017