Care muscle car-uri? Un Golf cu 641 CP umileste tot ce prinde, de la Camaro ZL1 pana la Challenger Hellcat

Care muscle car-uri? Un Golf cu 641 CP umileste tot ce prinde, de la Camaro ZL1 pana la Challenger Hellcat
  • Cel mai rapid VW Golf R din Puerto Rico parcurge sfertul de mila in 9.9 secunde
  • Automobilul german vine sub capota cu un motor turbo care produce 641 CP
  • Modelul in cauza a parcurs recent la un eveniment de acceleratie pe 804 metri
Distribuie pe Facebook

Umbla vorba prin targ ca, in zilele lui bune, hot-hatch-ul companiei germane are nevoie de mai putin de zece secunde pentru a parcurge clasicul sfert de mila.

Una dintre cele mai ofertante sportive ale clasei compacte - din punctul de vedere al resurselor, cea de-a patra generatie a modelului Volkswagen Golf R combina un benzinar 2.0 turbo cu o cutie automata si un sistem de tractiune integrala pentru o serie de performante demna de invidiat.

In conditii maxime de aderenta, masina de aproximativ 300 CP a companiei germane reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in circa 4.6 secunde sau, daca vrei, o idee mai repede comparativ cu un BMW M5 din generatia E60, care ascunde sub capota un V10 de cinci litri si 507 CP.

In plus, cu modificarile potrivite, situatia se schimba radical, dupa cum urmeaza sa ne demonstreze chiar urmatorul exemplar, aparent cel mai rapid Volkswagen Golf R din Puerto Rico - datorita motorului in patru cilindri, imbunatatit pentru a dezvolta o putere maxima de 641 CP.

Printre ultimele victime ale respectivei sportive germane de clasa compacta si origine germana s-a numarat si o gama variata de muscle car-uri americane, in a carei compozitie si-a facut loc inclusiv un Dodge Challenger SRT Hellcat cu mai bine de 900 CP prezenti la datorie.

Distribuie pe Facebook
mai multe