Cinci masini straine care costa cat un Logan bine echipat. PLUS ce ofera fiecare model in parte

Cinci masini straine care costa cat un Logan bine echipat. PLUS ce ofera fiecare model in parte
Cea mai noua reiteratie a modelului Dacia Logan porneste in Romania de la 6.950 de euro, insa o versiune superioara de echipare si un propulsor turbodiesel cresc simtitor pretul berlinei de la Mioveni.
Distribuie pe Facebook

Exista un motiv serios pentru care cumparatorii de masini noi din Europa fac coada in fata showroom-urilor Dacia: produsele companiei auto de la Mioveni nu au rival atunci cand vine vorba despre raportul pret / oferta.

Noile Dacii Logan si Sandero - Galerie Foto Completa

Noile Dacii Logan si Sandero - Galerie Foto Completa

Sa luam drept exemplu modelul Logan. Pentru aproximativ 11.000 de euro, acesta ofera mai toate dotarile si echipamentele de care o persoana obisnuita, fare pretentii sa fie vazuta intr-o masini straina, are nevoie sa se deplaseze din punctul A in punctul B.

Pentru aproximativ 11.000 de euro, berlina romaneasca poate fi echipata cu motorizarea 1.5 dCi de 75 CP, dar si cu dotari de bun simt, precum faruri de zi cu tehnologie LED, airbag-uri frontale si laterale sau aer conditionat manual.

De asemenea, in acesti bani, o Dacie Logan mai dispune si de geamuri fata, respectiv oglinzi cu actionare electrica, de computer de bord, dar si de volan reglabil pe inaltime, proiectoare de ceata, bancheta spate rabatabila si instalatie audio cu patru difuzoare.

Noile Dacii Logan si Sandero - Galerie Foto Completa

Noile Dacii Logan si Sandero - Galerie Foto Completa

Lipsesc, intr-adevar, din meniu nuanta metalizata de la nivelul caroseriei si jantele din aluminiu. Cele doua echipamente ar creste pretul la 11.550 de euro, optiunea din urma fiind disponibil numai la pachet cu geamuri electrice spate.

Asadar, intre 10.900 si 11.550 de euro pentru un automobil nou-nout cu motor economic si spatiu interior cat cuprinde, berlina romaneasca anuntat atat un consum mediu de carburant de 3.6 litri la 100 de kilometri, cat si o capacitate de incarcare a portbagajului de 510 litri.

Ce modele noi, straine, costa cat o Dacie Logan 1.5 dCi 75 Laureate si cum arata propunerea acestora? Un Rapid ar putea reprezenta solutia ideala, insa cea mai ieftina versiune, de 11.650 euro, ascunde sub capota un 1.2 TSI de 90 CP.

Nu-i nicio problema. Sa presupunem, prin absurd, ca ai renunta la motorizarea turbodiesel doar pentru a fi vazut la volanul unei Skode. Fiecare cu alegerile lui pana la urma urmei, dar mai trebuie sa stii si ca automobilul ceh consuma in medie 4.6 - 4.7 litri la 100 kilometri.

Skoda Rapid

Skoda Rapid

In schimb, te vei alege cu o capacitate de incarcare a portbagajului de 550 de litri. Vei primi in plus si airbag-uri pentru cap fata / spate, dar pentru computerul de bord si proiectoarele de ceata va scoti din buzunare alti 214 euro.

Vopseaua metalizata si jantele din aliaj fac si ele parte din capitolul cheltuieli suplimentare. Cheltuieli suplimentare care, in cazul modelului Skoda Rapid, au o nota de plata de cel putin 918 euro - conteaza, bineintele, si diametrul jantelor din aliaj pe care ai pus ochii.

Trecem de aceasta faza si ne indreptam privirea catre Suzuki. Varianta entry-level a lui Baleno porneste de la 10.950 euro si, asemeni automobilului ceh, se bucura in dotarea standard inclusiv de airbag-uri cortina.

Suzuki Baleno

Suzuki Baleno

Daca luam in calcul urmatoarea versiune de echipare, care costa 11.700 de euro, deja putem vorbi si despre volan imbracat in piele, sistem audio cu sase difuzoare, dar si oglinzi exterioare electrice sau bancheta spate rabatabila care lipseasca de pe modelul de 10.950 euro.

Indiferent insa de care joaca rolul principal, ambele optiuni propun un benzinar de 1.2 litri si 90 CP, cu un consum mediu de 4.3 litri la 100 km. Capacitatea de incarcare a portbagajului? Numai 355 litri.

Mergem mai departe si ne indreptam atentia catre Citroen C-Elysee. Varianta de baza a berlinei franceze are un pret de 11.067 euro si se bucura de serviciile unei unitati pe benzina PureTech 82, care extrage un total de 82 de cai putere dintr-o capacitate de 1.2 litri.

Citroen C-Elysee - Galerie Foto

Citroen C-Elysee - Galerie Foto

Consumul mediu de carburant este, in cazul de fata, de 4.9 litri la 100 de kilometri, iar capacitatea minima de incarcare a portbagajului se invarte in jurul valorii de 506 litri, in cazul in care te intrebai.

Dotarile? Din nou, aer conditionat manual, geamuri fata si oglinzi cu reglare electrica, bancheta spate rabatabila, proiectoare ceata, computer de bord si patru airbag-uri. Doar doua difuzoare insa pentru sistemul audio, dar regulator si limitator de viteza in plus.

Acum, daca vine vorba despre oferta celeilalte jumatati a Grupului PSA, modelul Peugeot 301 ofera in schimbul unei sume de 11.315 euro un benzinar cu capacitate de 1.2 litri si putere de 82 CP.

Peugeot 301 - Galerie Foto

Peugeot 301 - Galerie Foto

Printre echipamentele oferite de modelul din Hexagon se numara airbag-uri fata si laterale, aer conditionat manual, proiectoare ceata, computer bord, sistem audio cu doua difuzoare, bancheta spate rabatabila, geamuri si oglinzi electric, plus reuglator si limitator de viteza.

In ceea ce priveste partea practica, berlina franceza promite o capacitate de incarcare a portbagajului de 640 de litri, in timp ce consumul mediu de carburant este de 4.9 litri la 100 de kilometri.

Un alt model care ar putea reprezenta o alternativa la modelul Dacia Logan este Fiat Tipo, care porneste in Romania de la 12.109 euro. In schimbul acestei sume de bani, clientul primeste o motorizare pe benzina de 1.368 de centimetri cubi si 70 de cai putere.

Fiat Tipo 2016

Fiat Tipo 2016

Ca si dotari, cea mai ieftina versiune a berlinei italiene dispune de - atentie!, numai doua airbag-uri in echiparea standard, plus aer conditionat manual si geamuri electrice.

Airbag-urile laterale, bancheta spate rabatabila, dar si proiectoarele de ceata sau oglinzile cu actionare electrica sunt disponibile contracost si cumuleaza impreuna 667 de euro. La final, avem consumul de 5.7 litri la 100 km si portbagajul de 520 de litri.

Asadar, presupunand ca ai avea 10.000 - 11.000 de euro pentru un automobil nou-nout, care ar fi alegerea ta? Ce model, ce motorizare si ce optiuni ai bifa?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 22 Februarie 2017