Citroen DS3 versus Alfa Romeo MiTo

Citroen DS3 versus Alfa Romeo MiTo
Intr-un segment dominat de modele banale, noile Citroen DS3 si Alfa Romeo Mito promit sa aduca o pata serioasa de culoare. Cu un design rafinat, cu materiale ce tind catre lumea premium si cu numeroase motorizari atractive, ambele automobile par sa se transforme pe loc intr-o oferta de nerefuzat. Care sa fie insa alegerea potrivita?
Distribuie pe Facebook
Design Exterior:

Indiferent de unghiul din care este privit, recent-lansatul Citroen DS3 se remarca in special prin formele sale deloc conventionale. Prezentat ca o versiune premium a popularului C3, hatchback-ul constructorului francez atrage toate privirile asupra sa prin elemente stilistice originale, precum blocurile optice atent sculptate si capota motorului bombata catre exterior. De asemenea, nu vor trece neobservate nici oglinzile laterale pozitionate in partea superioara a usii, designerii Citroen renuntand la forma clasica din jurul montantului A.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Dar, mai important de atat, designul noului DS3 denota sportivitate - un element principal de atractie in randul tinerilor din ziua de astazi. Mai exact, hatchback-ul constructorului francez se bucura in partea din fata de prezenta unei grile de dimensiuni mai mult decat generoase - incadrata de ornamente cromate. Tot la acest capitol precizam si proiectoarele, respectiv LED-urile pozitionate vertical, ce se 'cufunda' in interiorul unor linii ce par a da nastere la fante de aer.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

In lateral, forma neconventionala a geamurilor spate cucereste inca de la prima aparitie, pachetul fiind completat de jantele cu design unic. La final, portbagajul se lauda cu un design usor bombat, linia plafonului este continuata de un eleron atragator, in timp ce luneta... ei bine, luneta coexista in armonie totala cu geamurile spate.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

In cazul micului Alfa Romeo MiTo, analiza aspectului estetic pare mult mai usoara. Mai exact, constructorul italian si-a inzestrat hatchback-ul cu aceleasi linii si forme curgatoare cu care ne-a obisnuit deja. In partea frontala, grila radiatorului face ca pozitionarea centrala a numarului de inmatriculare sa devina imposibila, aceasta despartind si prizele de aer ale spoilerului.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Un alt element atractiv se regaseste in persoana farurilor asemanatoare unor ochi de pisica, in timp ce stopurile complet rotunde ne duc cu gandul departe, la exclusivistul supercar 8C Competizione. Revenind insa la micul MiTo, tinem neaparat sa precizam ca nu ne putem lua ochii nici de la designul portbagajului care, impreuna cu eleronul pentru plafon si prelungirea spoilerului, da nastere unui aspect exterior de-a dreptul incitant.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Este adevarat, poate ca hatchback-ul celor de la Alfa Romeo se bucura de linii si forme ceva mai simple, fara prea multe artificii stilistice, insa sa afirmi ca modelul italian este banal sau nu iese deloc in evidenta poate fi o greseala. O mare greseala.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Design Interior:

Asa cum era de asteptat, ambele modele au primit un interior pe masura exteriorului lor. Daca hatchback-ul francez isi va primi pasagerii intr-o atmosfera moderna, cu tenta usor futurista, modelul italian este alegerea perfecta pentru acei clienti care pun valoare pe elementele clasice, acompaniate pe ici-colo de atingerile contemporane.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Disponibile exclusiv in versiuni cu trei usi, atat noul Citroen DS3, cat si Alfa Romeo Mito promit sa gazduiasca in al lor cockpit pana la cinci adulti. Cinci adulti rasfatati cu materaile placute la atingere, gadget-uri de ultima generatie si un ampatament de 2.464, respectiv 2.511 milimetri.

Date Tehnice:

Desi ambele modele pot fi echipate si cu motorizari puternice - de exemplu: 1.6 turbo de 150 CP pentru DS3, respectiv 1.4 turbo de 170 CP pentru MiTo, am tinut sa punem fata in fata versiunile ce ascund sub capota cele mai eficiente motoare din punct de vedere al consumului de carburant. Asadar, intrebarea este urmatoarea: Citroen DS3 1.6 HDI 90 sau Alfa Romeo MiTo 1.3 MJet?

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Pentru a afla insa raspunsul, este necesar sa aruncam o privire asupra informatiilor de ordin tehnic. Pe scurt, asa cum o sugereaza si denumirea sa, motorizarea hatchback-ului francez are o capacitate cilindrica de 1.6 litri si produce aproximativ 90 CP la 4.000 rpm, respectiv 230 Nm la 1.750 rpm. Acompaniat de o transmisie manuala in cinci trepte, motorul in patru cilindri propulseaza atragatoarea caroserie a DS3-ului de la 0 la 100 km/h in 11.3 secunde. De asemenea, viteza maxima este de 182 km/h, consumul mediu de carburant se situeaza in jurul valorii de 3.6 litri la 100 de kilometri, in timp ce emisiile de dioxid de carbon masoara 95 de grame per kilometru.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Referitor la Alfa Romeo MiTo, hatchback-ul italian se bucura de serviciile unei unitati in patru cilindri, cu o capacitate de 1.3 litri, ce promite sa livreze celui aflat la volan undeva in jurul a 95 CP la 4.000 rpm si 200 Nm la 1.500 rpm. Si in cazul de fata puterea ajunge la roti prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci rapoarte, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se in 11.6 secunde. La capitolul viteza maxima, constructorul din Torino anunta valorea de 180 km/h. In plus, consumul de carburant mediu inregistrat este de 4.3 litri la 100 kilometri, in timp ce emisiile de dioxid de carbon numara 112 grame per kilometru.

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Asemanatoare ca pret (19.151 euro pentru Citroen DS3, respectiv 18.700 pentru Alfa Romeo MiTo), atragatoare ca design si eficiente din punct de vedere al consumului, cele doua automobile concureaza in mod direct in segmentul masinilor mici. Care este insa preferatul tau?

Citroen DS3 versus Alfa Romeo Mito

Sondaj

Care este preferatul tau?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 15 Septembrie 2011