Duel in clasa mini hot-hatch-urilor: Fiesta ST vs. 208 GTI vs. Clio RS

Duel in clasa mini hot-hatch-urilor: Fiesta ST vs. 208 GTI vs. Clio RS
Asa cum precizam si in urma cu aproximativ doua luni, 2013 reprezinta momentul ideal pentru a-ti achizitiona un hot-hatch, acest segment de automobile venind anul acesta cu numeroase optiuni si posibilitati.
Distribuie pe Facebook

De exemplu, in cazul in care visezi la un model de performanta din clasa mica, noutatile pe care le aduce anul 2013 includ un trio de exceptie, livrat sub forma ultimelor generatii ale mini-hot-hatch-urilor Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTI si Renault Clio RS.

Spre deosebire de vremurile anterioare, cele trei automobile vin acum la pachet impreuna cu un propulsor turbo de 1.6 litri, care ofera in toate cazurile o putere maxima de aproximativ 200 CP. De asemenea, vorbind de o motorizare supraalimentata, nici cuplul motor nu este de neglijat, in timp ce transmisia... ei bine, la transmisie gasim cele mai importante diferente.

Daca noile Ford Fiesta ST si Peugeot 208 GTI sunt oferite in continuare impreuna cu o cutie manuala, ultima generatie a modelului Renault Clio RS se poate lauda cu prezenta unei transmisii cu sase rapoarte si dublu ambreiaj, una dintre primele din acest segment.

Va inclina insa acest detaliu balanta de partea hot-hatch-ului francez? Ei bine, acest lucru ramane de vazut. Chiar in comparativul de mai jos!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2013