Masina care-ti castiga o cursa si fara cutie automata sau tractiune integrala. Uite-o aici cum bate un RS5

Masina care-ti castiga o cursa si fara cutie automata sau tractiune integrala. Uite-o aici cum bate un RS5
  • Lotus Exige Cup 430 castiga duelul cu Audi RS5 si Porsche Cayman GTS
  • Automobilul britanic ofera un motor V6, cutie manuala si tractiune spate
  • Secretul succesului consta in greutate mica, de aproximativ o tona
Distribuie pe Facebook

De furia probabil celei mai reusite versiuni a modelului Lotus Exige, cunoscuta in lume sub denumirea de Exige Cup 430, nu a reusit sa scape nici macar ultima generatie a neamtului Cayman GTS.

Ce au in comun Audi A5, Porsche Cayman si Lotus Exige? Absolut nimic, insa acum sa nu te gandesti ca acest lucru i-a impiedicat pe britanicii de la Top Gear din a pune la start cele mai puternice si mai rapide variante ale modelelor cu pricina.

Este duelul versiunilor Audi RS5 Coupe, Porsche Cayman GTS si Lotus Exige Cup 430, cursa in care transmisia automata si tractiunea integrala se vad nevoite sa se declare invinse de greutatea scazuta. Si pretul de vanzare, fie vorba intre noi...

Inainte de a vedea photo finish-ul propus de Audi RS5 si Lotus Exige Cup 430, iata cum arata - in mare, fisa tehnica a respectivelor automobile. Si chiar cea a modelului Porsche Cayman GTS, cu toate ca acesta nu conteaza cu adevarat.

Audi RS5, versiunea de top a gamei Audi A5, gazduieste in compartimentul motor un V6 biturbo de 2.9 litri si 450 CP, cuplat la o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala. Greutatea este de 1.665 kg, potrivit Top Gear.

De serviciile unui V6 se bucura si probabil cea mai reusita varianta a modelului Lotus Exige: un V6 cu compresor mecanic, de 3.5 litri si 430 CP, cuplat la o cutie manuala si un sistem de tractiune spate. Greutatea lui Exige Cup 430: 1.093 kg.

La final, ultima generatie a neamtului Porsche Cayman GTS combina un benzinar turbo cu patru cilindri, de 2.5 litri si 365 de cai putere, cu o cutie manuala sau automata, cu dublu ambreiaj, si un sistem de tractiune spate. Greutatea: 1.480 kg.

Distribuie pe Facebook
mai multe