Merita Audi-ul 10.000 de euro in plus? Test comparativ intre RS3 si Cupra R

Merita Audi-ul 10.000 de euro in plus? Test comparativ intre RS3 si Cupra R
  • Test comparativ intre RS3 si Cupra R
  • Audi-ul costa cu aproape 10.000 de euro mai mult
  • SEAT-ul ofera doar 4 cilindri si ~300 CP
Distribuie pe Facebook

Doua dintre cele mai performante compacte ale planetei si-au dat intalnire intr-un duel pe viata si pe moarte. Este batalia dintre SEAT Leon Cupra R si Audi RS3 Sportback.

Chiar daca sunt construite pe aceeasi platforma si ofera in standard o cutie automata cu dublu ambreiaj, plus un sistem de tractiune integrala, ei bine... modelele Audi RS3 Sportback si SEAT Leon Cupra R ST joaca in ligi diferite.

O demonstreaza inclusiv diferenta de pret dintre cele doua automobile, hot-hatch-ul german fiind cu aproape 10.000 de euro mai scump - iar acum ne referim la piata din Marea Britanie - decat break-ul spaniol.

Diferente majore intalnim si sub capota, acolo unde modelul Audi RS3 Sportback gazduieste un benzinar turbo de 2.5 litri si 400 de cai putere, fata de SEAT Leon Cupra R ST, care este nevoit sa se multumeasca cu un I4 de 2.0 litri si ~300 CP.

Merita sa platesti insa 10.000 de euro in plus pentru hot-hatch-ul german sau reteta break-ului spaniol se dovedeste a fi arhisuficienta pentru a-ti satisface toate nevoile legate de sportivitate si performanta?

Raspunsul la aceasta intrebare il vom afla chiar din urmatorul material video, care ne invita sa asistam la un duel intre doua automobile care nu au foarte multe in comun - modelele Audi RS3 Sportback si SEAT Leon Cupra R ST, evident.

Distribuie pe Facebook
mai multe