Nemtii vor sa arate ca sunt mai tari ca japonezii. Test comparativ intre Mercedes AMG GT R si Nissan GT-R

Nemtii vor sa arate ca sunt mai tari ca japonezii. Test comparativ intre Mercedes AMG GT R si Nissan GT-R
  • Britanicii au pus fata in fata cele doua GT-Ruri ale industriei auto
  • Versiunea germana ofera un motor V8 de 585 de cai putere
  • Modelul japonez mizeaza pe un propulsor V6 cu 570 CP Sub capota
Distribuie pe Facebook

Doua GT-Ruri, un singur castigator. Versiunea de top a noului Mercedes AMG GT intalneste Godzilla, celebra sportiva cu motor V6 din gama Nissan.

Initial, nemtii de la Mercedes au oferit numai doua versiuni de motorizare ale modelului AMG GT. Odata insa cu faceliftul primit anul trecut, compania din Stuttgart a introdus in gama si o varianta GT-R.

Pusa in miscare tot de o unitate V8 bi-turbo de patru litri, dar cu 585 CP sub capota, respectiva sportiva in doua locuri si doua portiere are nevoie de numai 3.6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. viteza maxima este de 318 km/h.

De cealalta parte, japonezul Nissan GT-R nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare. Aflat la final de cariera, automobilul de inalta performanta din Tara Soarelui Rasare dispune de 570 CP.

Sursa de provenienta a respectivei valori o reprezinta un motor V6 twin-turbo de 3.8 litri, care lucreaza alaturi de un sistem 4x4 in cazul de fata. Drept urmare, sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza 2.8 secunde; viteza maxima este de 315 km/h.

Asadar, GT-Rul japonez are un avantaj in fata rivalului sau german - cel putin in linie dreapta. Spre usurarea automobilului din Stuttgart, testul pregatit de britanicii de la AutoExpress include si alte probe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 11 August 2017