Nissan 370Z versus Nissan 300ZX - Trecutul intalneste Viitorul

Numeroase lucruri s-au schimbat in industria auto in ultimele doua decenii, insa producerea unui model sport in a carei denumire se regaseste litera Z s-a transformat intr-o constanta. De asemenea, cunoscut deseori si sub denumirea de Fairlady, modelul japonezilor de la Nissan a devenit un adevarat fenomen printre pasionatii de automobile - si nu numai.
Distribuie pe Facebook
Atunci cand vine vorba de designul gamei Z, este aproape imposibil sa ramai indiferent la aparitia liniilor si formelor clasice cu care a fost inzestrat deja-legendarul 240Z. Apoi, este din nou imposibil sa ramai nemiscat la atitudinea impunatoare de care da dovada popularul 300ZX. Si, intr-un final, numeroasele elemente stilistice caracteristice modelului 370Z te vor face sa te intrebi cum de nu ai detinut pana acum nici un model din aceasta familie de celebritati pe patru roti.

Nissan 370Z versus Nissan 300ZX - Trecutul intalneste Viitorul

Revenind in timp, facem cunostinta cu japonezul 300ZX, ce se bucura la momentul lansarii de unul dintre cele mai avansate si sofisticate design-uri din lumea auto. Realizat cu ajutorul programului CAD, aspectul estetic definit de termeni precum 'jos' si 'lat' a castigat numerosi adepti si fani din randul iubitorilor de automobile. De asemenea, iconicul model sport al constructorului nipon se remarca si printr-o parte frontala, plus blocuri optice alungite, ce dau nastere unei aparitii misterioase si dramatice.

Nissan 370Z versus Nissan 300ZX - Trecutul intalneste Viitorul

Pe de cealalta parte, noul 370Z evoca intr-un fel sau altul designul legendarului 240Z. Bucurandu-se de prezenta unor linii fluente, usor curgatoare, acompaniate de forme musculoase, dinamice si proportii bine definite, ultimul membru al familiei de modele Z reprezinta o aparitie greu de trecut cu vederea. Mai mult de atat, designul modelului Nissan 370Z este complet functional, automobilul constructorului japonez avand una dintre cele mai mici valori atribuite coeficientului aerodinamic din segmetnul sau.

Nissan 370Z versus Nissan 300ZX - Trecutul intalneste Viitorul

La exterior, evolutia este mai mult decat vizibila, insa acelasi lucru se poate spune si despre interior. Adevaratii pasionati vor atribui cuvantul 'special' cockpitului cu care a fost inzestrat 300ZX-ul, combinatia de stofa / plastice / vinilin folosita dand nastere unei atmosfere cu totul aparte.

Ba chiar mai mult de atat, desi a trecut o buna perioada de la momentul lansarii oficiale, interiorul modelului japonez nu poate fi considerat invechit, ci ar putea fi oricand (re)utilizat pe o noua masina sport - cu mici modificari, bineinteles.

Nissan 370Z versus Nissan 300ZX - Trecutul intalneste Viitorul

In cazul mai-recentului 370Z, designul interior adoptat este unul modern, insa numeroase elemente stilistice se regasesc si la alte modele din cadrul concernului Nissan Motor Company. Cu toate acestea, materialele utilizate vor fi cel mai probabil pe placul tuturor, in timp ce ecranul - insarcinat cu afisarea hartilor sistemului de navigatie si nu numai, pozitionat in partea superioara a bordului ofera o buna vizibilitate.

De-a lungul perioadei de productie, Nissan 300ZX a fost inzestrat cu diferite motorizari, in functie de tara pe care a fost vandut. De exemplu, in Europa, modelul japonez se bucura de prezenta unui motor turbo de aproximativ 240 cai putere. In Statele Unite ale Americii, acelasi 300ZX a primit in versiunea de baza un V6 aspirat de trei litri si 220 CP. Totusi, acest propulsor a fost disponibil si intr-o versiune twin-turbo, capabila sa livreze celui aflat la volan undeva in jurul a 300 de cai putere.

Nissan 370Z versus Nissan 300ZX - Trecutul intalneste Viitorul

Asa cum probabil stie deja intreaga planeta, Nissan 370Z ascunde sub capota un motor cu sase cilindri in V, de 3.7 litri, ce produce 332 cai putere. In ceea ce priveste transmisia, clientii pot opta atat pentru o cutie manuala in sase trepte, cat si pentru una automata cu sapte viteze si padele pozitionate in spatele volanului. La capitolul performante, modelul constructorului din Tara Soarelui Rasare promite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in aproximativ cinci secunde, viteza maxima urmand a depasi - nu cu mult, ce-i drept, bariera celor 250 km/h.

Fara nici un dubiu, atat noul Nissan 370Z, cat si vechiul Nissan 300ZX sunt doua dintre cele mai grozave masini sport construite vreodata de constructorul japonez. Ele isi merita pe deplin respectul castigat, dar si locul intr-o familie precum gama Z. Asadar, acestea fiind spuse, care este favoritul tau? 370Z sau 300ZX?

Sondaj

Care este favoritul tau?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Nissan 370Z versus Nissan 300ZX
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 29 Septembrie 2011