Renault Megane RS vs SEAT Leon Cupra: Ce alegi si de ce?

Renault Megane RS vs SEAT Leon Cupra: Ce alegi si de ce?
Segmentul hot-hatch-urilor cu tractiune fata are doi noi pretendenti la titlu. Atat francezul Renault Megane RS275 Trophy, cat si spaniolul SEAT Leon Cupra 280 ofera performante capabile sa eclipseze automobile mult mai puternice si mai scumpe, iar acest lucru se observa in special atunci cand vine vorba de timpii obtinuti pe circuit. Care dintre cele doua modele sa reprezinte insa alegerea ideala?
Distribuie pe Facebook

Renault Megane RS275 Trophy

Renault Megane RS 275 TrophyRenault Megane RS 275 Trophy

Renault Megane RS 275 Trophy

Inca de la bun inceput, tinem sa precizam ca francezii de la Renault nu s-au grabit sa anunte pretul noului Megane RS275 Trophy. Cert este ca hot-hatch-ul producatorului de automobile din Hexagon nu ar trebui sa coste (mult) mai mult comparativ cu rivalul sau spaniol, modelul SEAT Leon Cupra 280, care porneste de la 32.230 euro pe piata din Germania.

Lasand in urma acest aspect, tinem sa reamintim ca noul Renault Megane RS275 Trophy se bucura de serviciile unui propulsor turbo de doi litri, in patru cilindri, capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan, asa cum sugereaza si denumirea sa, nici mai mult, nici mai putin de 275 cai putere. Cuplul maxim se invarte in jurul valorii de 360 Newton-Metri, in timp ce greutatea hot-hatch-ului producatorului de automobile din Hexagon este de 1.376 de kilograme.

Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie manuala cu sase rapoarte - singura optiune disponibila, de altfel, plus un diferential cu alunecare limitata, iar performantele rezultate sunt dintre cele mai impresionante: primii 100 km/h vin dupa fix sase secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 255 de kilometri pe ora. Pentru cei interesati de eficienta sa, mentionam ca noul Renault Megane RS275 Trophy se poate lauda cu un consum mediu de carburant de 7.5 litri la 100 de kilometri.

Cat despre aspectul sau vizual, hot-hatch-ul producatorului de automobile din Hexagon nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, formele indraznete ale caroseriei facand furori inca de la prima lor aparitie, din urma cu aproximativ jumatate de deceniu. Totusi, spre deosebire de versiunea standard, noul Renault Megane RS275 Trophy vine la pachet impreuna si cu un set de jante Speedline Turini, respectiv un sistem de evacuare evacuare Akrapovic realizat din titan.

SEAT Leon Cupra 280

Noul SEAT Leon CupraNoul SEAT Leon Cupra

Noul SEAT Leon Cupra

Fost detinator al titlului de cel mai rapid autoturism cu tractiune fata de la Nurburgring, noul SEAT Leon Cupra 280 porneste de la 32.230 euro - pret caracteristic pietei auto din Germania, dupa cum precizam si putin mai sus.

In schimbul acestei sume de bani, viitorii cumparatori se vor alege tot cu o motorizare turbo de doi litri, in patru cilindri, cuplata la o transmisie manuala cu sase rapoarte. Spre deosebire de rivalul sau francez, modelul Renault Megane RS275 Trophy, hot-hatch-ul producatorului spaniol de automobile pune la dispozitia clientilor sai si o cutie de viteze DSG, cu sase trepte si dublu ambreiaj.

Drept urmare, in functie de alegerea facuta, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h variaza intre 5.7 si 5.9 secunde, pe cand viteza maxima este limitata la 250 de kilometri pe ora indiferent de tipul transmisiei sau numarul de portiere din dotare - exact, noul SEAT Leon Cupra 280 dispune de doua variante de caroserie, atat in trei, cat si in cinci usi.

O alta propunere unica a hot-hatch-ului producatorului spaniol de automobile o reprezinta farurile Full-LED care, impreuna cu numeroasele detalii angulare si elemente supradimensionate prezente la nivelul caroseriei, dau nastere unuia dintre cele mai impunatoare exterioare ale segmentului. Asemeni rivalului sau francez, modelul Renault Megane RS275 Trophy, noul SEAT Leon Cupra 280 iese in evidenta printr-o combinatie subtila de piele si alcantara.

Concluzia?

Renault Megane RS 275 TrophyNoul SEAT Leon Cupra

Franta sau Spania? Renault Megane RS275 Trophy sau SEAT Leon Cupra 280? Indiferent de tabara in care te pozitionez, este aproape imposibil sa gresesti. Ambele hot-hatch-uri ofera performante de invidiat, atat pe circuit, cat si in linie dreapta, cele doua autoturisme impunandu-se in fata rivalilor lor directi de la Opel, Ford sau Volkswagen si la capitolul aspect vizual. Cel putin din punctul nostru de vedere.

Revenind insa la cei coi concurenti, care este favoritul tau?

Sondaj

Care este alegerea ta?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Noul SEAT Leon Cupra
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2014