Sunt aproape toate generatiile aici. Nu trebuie sa ratezi pentru nimic in lume filmul asta daca esti fan Civic Type R

Sunt aproape toate generatiile aici. Nu trebuie sa ratezi pentru nimic in lume filmul asta daca esti fan Civic Type R
  • Britanicii au adunat laolalta aproape toate generatiile modelului Honda Civic Type R
  • Lipseste din peisaj chiar originalul, care nu a fost insa comercializat si in Regat
  • Testul cu sportiva japoneza de clasa compacta ne arata cum a evoluat aceasta de-a lungul timpului
Distribuie pe Facebook

Sportiva de clasa compacta a japonezilor de la Honda celebreaza anul acesta trei decenii de la debutul sau pe piata auto din Marea Britanie. Un motiv numai bun pentru ca o publicatie de specialitate din Regat sa puna fata in fata toate generatiile modelului Civic Type R vandute pana la momentul actual.

Si tu te numeri printre fanii sportivelor de clasa compacta? Civic Type R este favoritul tau? Atunci ai nimerit exact la locul potrivit: urmatorul video aduna laolalta... aproape toate generatiile modelului de inalta performanta de la Honda.

Lipseste din peisaj chiar originalul, in speta EK9, dar doar pentru ca acesta nu a fost comercializat si pe piata auto din Marea Britanie. Iar filmul in cauza celebreaza practic trei decenii de la comercializarea japonezei cu pricina in Regatul Unit.

Un alt detaliu extrem de interesant este ca urmatorul video cuprinde nu unul, ci doua exemplare ale generatiei cu numarul trei, cunoscuta si sub numele de cod FN2. Avem, mai precis, un Civic Type R... normal si unul modificat de Mugen.

Totodata, filmul in cauza are ca actori principali si primele sportive de clasa compacta de la Honda cu motoare turbo. Modelele FK2 si FK8 surprind perfect evolutia automobilului japonez in materie de performanta, in special acceleratie.

Asadar, acestea fiind spuse, iata care este... atat cea mai rapida generatie a celebrei Civic Type R, cat si cea mai distractiva la condus. Anumite rezultate te-ar putea surprinde, insa nu trebuie sa fii neaparat de acord cu concluziile urmatorului video.

Nota de final: Cea mai noua reiteratie a sportivei japoneze de clasa compacta a debutat oficial in primavara anului trecut, cu ocazia Salonului Auto organizat la Geneva in perioada 3 - 13 martie. In Romania, preturile pornesc de la 39.522 euro.

Dupa cum precizam si la momentul respectiv, modelul japonezilor de la Honda ascunde sub capota un benzinar turbo de doi litri si 320 CP, cuplat la o cutie manuala cu sase rapoarte. Sprintul de la 0 la 100 km/h se dureaza 5.7 secunde.

Echiparea standard cuprinde inclusiv faruri cu tehnologie LED, jante din aliaj pe 20 inch, plus amortizoare adaptive sau climatizare automata sau navigatie cu ecran tactil de sapte inch. Acestora li se alatura mai multe sisteme de siguranta activa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2018