Sunt cele mai puternice hatch-uri ale planetei. Test comparativ intre Audi RS3 Sportback si Mercedes A45 AMG

Sunt cele mai puternice hatch-uri ale planetei. Test comparativ intre Audi RS3 Sportback si Mercedes A45 AMG
  • Lupta pentru suprematie purtata de Audi RS3 si Mercedes A45 continua cu un nou episod
  • Modelul din Ingolstadt pune la bataie un benzinar turbo de 2.5 litri si 400 de cai putere
  • Concurentul din Stuttgart mizeaza pe o unitate turbo de 'numai' doi litri si 381 CP
Distribuie pe Facebook

Cel mai puternic hot-hatch al momentului si fostul detinator al acestui titlu isi dau intalnire intr-o noua confruntare pentru suprematia segmentului compact.

Lansat la mijlocul anului 2015, actualul Mercedes A45 AMG gazduieste in compartimentul motor o unitate turbo de doi litri si 381 CP, cuplata la o transmisie automata cu dublu ambreiaj si un sistem de tractiune integrala cu distributie variabila a cuplului.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.2 secunde, potrivit oficialilor companiei germane, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h - limita care, pentru suma corecta de bani, poate fi mutata la 270 km/h.

Cel mai puternic hot-hatch al momentului, actualul Audi RS3 Sportback este animat de un propulsor turbo de 2.5 litri si 400 CP care lucreaza, la randul lui, alaturi de o cutie automata cu dublu ambreiaj si un sistem de tractiune integrala cu distributie variabila a cuplului.

In acest caz, fisa tehnica indica un timp de doar 4.1 secunde pentru acceleratia de la 0 - 100 km/h, in timp ce viteza maxima este limitata inca o data la 250 km/h - si de aceasta data cu precizarea ca, pentru suma corecta de bani, poate fi mutata la... 280 km/h.

Mai multe informatii despre actualul Audi RS3 Sportback, dar si cum 'sta' hot-hatch-ul producatorului german din Ingolstadt impotriva concurentei directe, modelul Mercedes A45 AMG, ramane sa aflam chiar din urmatorul material video, lung de 10 minute.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 17 August 2017