Sunt una si aceeasi masina, dar Audi-ul costa mai mult cu cateva mii de euro. Merita banii in plus?

Sunt una si aceeasi masina, dar Audi-ul costa mai mult cu cateva mii de euro. Merita banii in plus?
  • Test comparativ intre Audi Q2 si VW T-Roc
  • Ambele modele folosesc platforma MQB
  • Intre cele doua exista o diferenta de bani
Distribuie pe Facebook

Pentru milioanele de consumatori de crossovere din intreaga lume, modelele Audi Q2 si VW T-Roc ar putea reprezenta optiunea ideala.

Anuntata la inceputul anilor 2010, noua platforma modulara MQB reprezinta principalul punct de plecare pentru mai multe dintre automobilele Grupului Volkswagen. Printre acestea se numara inclusiv modelele Audi Q2 si VW T-Roc care, intamplator sau nu, concureaza in acelasi segment de piata, pentru aceiasi clienti.

Desi folosesc o arhitectura comuna si impart inclusiv anumite motorizari, cele doua crossovere ale conglomeratului german nu au nici pe departe preturi de vanzare similare. In Marea Britanie, de exemplu, diferenta la nivelul costului de achizitie este de 2.000 de lire sterline sau, daca vrei, undeva in jurul sumei de 2.200 de euro.

Elementele anterior mentionate au dus astfel la crealizarea unui test comparativ intre noile Audi Q2 si VW T-Roc, care isi propune - printre altele - si sa afle daca aceasta diferenta de bani este justificata. Asadar, care automobil arata mai bine, se conduce mai bine si, nu in ultimul rand, este mai bun, vedem in urmatorul video.

Cele doua modele nu sunt insa nici pe departe singurele care lupta pentru suprematia segmentului destinat crossoverelor, consumatorii avand la dispozitie si alte optiuni. Unele mai scumpe si premium, precum BMW X1 sau Mercedes GLA, altele de la companii de volum, ca Nissan Qashqai si SEAT Ateca, de exemplu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 12 Septembrie 2018