Toata lumea astepta cursa asta. Liniuta intre Bugatti Veyron si Bugatti Chiron

Toata lumea astepta cursa asta. Liniuta intre Bugatti Veyron si Bugatti Chiron
  • Liniuta intre Bugatti Veyron si Bugatti Chiron
  • Vechiul model din Molsheim dezvolta 1200 CP
  • Noul automobil al companiei pune pe tava 1500 CP
Distribuie pe Facebook

Bugatti Veyron, automobilul care a redefinit conceptul de supermasina, isi intalneste urmasul de 1.500 CP intr-o scurta liniuta.

In urma cu mai bine de un deceniu, in anul 2005, Bugatti prezenta in fata intregii planete modelul Veyron, primul automobil de serie din lume echipat cu un motor de 1.001 cai putere.

Si ce mai motor: un W16 cu patru turbine si capacitatea cilindrica de opt litri, cuplat de inginerii companiei din Molsheim la o cutie automata cu dublu ambreiaj si un sistem de tractune integrala.

Peste un milion de euro era costul masinii care avea sa atinga o viteza maxima de peste 400 de kilometri pe ora in configuratia standard, fara niciun fel de modificare adusa ulterior.

Modelul Veyron a reprezentat insa doar incalzirea pentru Bugatti, compania din Molsheim lansand in 2010 o varianta si mai potenta, comercializata alaturi de indicativul Super Sport.

Datorita motorului care dezvolta acum 1.200 de cai putere, cel mai impresionant automobil din toate timpurile reusea sa impinga acum vitezometrului pana la 430+ de kilometri pe ora.

Varianta SS reprezinta, de altfel, si subiectul principal al urmatorului material video, care ne ofera prima liniuta intre vechea nava amiral a companiei din Molsheim si noul Bugatti Chiron.

Noul Bugatti Chiron care, dupa cum am tot precizal de-a lungul ultimilor doi ani, se bucura la randul lui de serviciile unui motor W16 cu patru turbine si capacitatea cilindrica de opt litri.

Exista insa o mare diferenta, in sensul ca cea mai recenta demonstratie de forta a companiei din Molsheim anunta o putere maxima de 1.500 CP, plus un cuplu de aproximativ 1.600 CP.

Asadar, acestea fiind spuse, iata cum se desfasoara ostilitatile in cursa asteptata de toata lumea:

Distribuie pe Facebook
mai multe