Mercedes trebuie sa urmeze exemplul celor de la BMW si sa lanseze aceasta masina. Pe portocaliu ar fi nebunie totala

Mercedes trebuie sa urmeze exemplul celor de la BMW si sa lanseze aceasta masina. Pe portocaliu ar fi nebunie totala
  • Mercedes a lansat luna trecuta primul A-Class Sedan din istorie
  • Automobilul german va fi disponibil la vanzare inclusiv in Europa
  • Modelul a inspirat realizarea digitala a unei versiuni Coupe
Distribuie pe Facebook

In plus, o versiune AMG cu motor 2.0 turbo de 400 CP si tractiune integrala in standard, care sa concureze sportiva de clasa compacta M2 Coupe, ne-ar tine cu sufletul la gura.

Organizata la sfarsitul lunii trecute, editia din acest an a Salonului Auto International de la Beijing a marcat debutul primului A-Class Sedan din istoria companiei Mercedes. Vorbim, ce este drept, despre o versiune destinata exclusiv pietei din China, cu ampatament marit, insa modelul respectiv va ajunge ulterior si in Europa, intr-o varianta normala, care sa concureze cu Audi A3 Sedan.

Inainte insa ca acel moment sa vina, sedanul de clasa compacta al companiei din Stuttgart a fost transformat in Coupe, lasandu-ne sa ne dorim mai mult decat o singura fotografie digitala. Si, evident, sa ne intrebam de ce Mercedes nu ia in calcul inclusiv lansarea unui astfel de automobil, mai ales in conditiile in care BMW ofera o versiune in doua portiere a modelului Seria 1 inca din 2007.

Ba chiar mai mult decat atat, clientii sportivei bavareze au la dispozitie nu una, nu doua, ci trei variante diferite de inalta performanta, meniul Seria 2 Coupe culminand cu proaspat lansatul M2 Competition. Anuntat in urma cu aproximativ trei saptamani, autoturismul in cauza scoate la inaintare... unitatea twin-turbo de trei litri a actualului M3, cu mentiunea ca puterea maxima a coborat la 410 CP.

Revenind la o potentiala versiune in doua portiere a noului Mercedes A-Class, clientii ar fi nevoiti sa se obisnuiasca cu ideea ca vor conduce un coupe cu tractiune fata. Daca, evident, nu vor opta pentru o varianta care sa ofere in standard sistemul de tractiune integrala 4Matic - un A45 AMG, de ce nu, care sa porneasca o batalie cu modelul M2 despre care discutam doar cateva randuri mai sus.

Mercedes A-Class Coupe - Ipoteza de design

Sursa Foto: X-Tomi Design

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Virtual Tuning DATA PUBLICĂRII: 3 Mai 2018