Opel va da lovitura cu asta. Uite cum ar putea arata noul Insignia OPC

Opel va da lovitura cu asta. Uite cum ar putea arata noul Insignia OPC
  • Noul Opel Insignia a fost prezentat la sfarsitul anului trecut
  • Automobilul german este mai usor si mai spatios ca pana acum
  • Clientii vor avea la dispozitie si o versiune de performanta
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au mai ramas cateva luni bune pana ce varianta 'normala' isi va face aparitia in showroom-uri, fanii Opel au inceput deja sa viseze la versiunea de inalta performanta a noului Insignia Grand Sport.

Anuntata cu mare tam-tam inca de la sfarsitul anului trecut, cea de-a doua generatie a Opel-ului Insignia nu mai reprezinta nicio surpriza pentru nimeni. Ba dimpotriva: intreaga planeta stie deja ca la baza celebrului automobil german se regaseste acum o platforma care i-a permis acestuia sa piarda pana la 175 de kilograme comparativ cu modelului anterior.

Tot la capitolul noutati mai putem trece, de asemenea, si un plus de peste noua centimetri in dreptul ampatamentului, vestile bune continuand inclusiv la nivelul pachetului tehnologic - care propune acum faruri cu matrice de LED-uri, scaune fata cu masaj, dar si mai multe sisteme de siguranta activa (precum pilotul automat adaptiv sau asistentul pentru mentinerea benzii de rulare.

Referitor la imbunatatirile operate in cadrul compartimentului motor, ei bine... oficialii Opel nu au facut pentru moment niciun fel de referire cu privire la acest subiect. Chiar si asa, orice persoana care a urmarit indeaproape schimbarile prin care trece industria constructoare de masini stie deja la ce sa se astepte. Exact, la unitati turbo pe benzina si motorina, cu capacitati cilindrice cat mai mici.

Cu putin noroc insa, cea de-a doua generatie a popularei Insignia va fi disponibila la vanzare si intr-o versiune de inalta performanta, care ar putea extrage pana la 350 de cai putere dintr-un propulsor cu sase cilindri in V, conform mai multor zvonuri. Respectiva variante va mai dispune si de un sistem de tractiune integrala, daca este sa ne luam dupa sursele cu pricina.

Daca vine vorba, in schimb, despre meniul vizual, viitorul Opel Insignia OPC va fi cel mai probabil caracterizat de o pereche de spoilerele agresiv stilizate, acestora urmand a li se alatura un set de jante de dimensiuni generoase. Nu vor lipsi din peisaj, bineinteles, nici volanul sport in trei spite sau scaunele cu suport lateral marit. Pe scurt, exista o mare sansa ca rezultatul final sa arate exact ca in imaginile de mai jos:

Opel Insignia OPC - Ipoteza de design

Opel Insignia OPC - Ipoteza de design

Sursa Foto: RMCarDesign,

Distribuie pe Facebook
mai multe