Inovatie in Romania: polisharea jantelor prin vibrofinisare

Inovatie in Romania: polisharea jantelor prin vibrofinisare
  • Echipa de la www.vopsitlelectrostatic.ro are experienta de 20 de ani in domeniul auto
  • Pretul pentru un set polishat prin vibrofinisare costa de la 1500 de lei
  • Sablarea si vopsirea in camp electrostatic a unui set de jante in camp electrostatic costa de la 450 de lei/set
Distribuie pe Facebook

Daca pana acum iubitorii de styling si tuning pe partea estetica aveau la dispozitie vopsirea jantelor in mod traditional sau in camp electrostatic, de acum cei mai pretentiosi pot apela si la o metoda unica in Romania. Este vorba de polisharea jantelor cu ajutorul utilajelor de vibrofinisare.

Vibrofinisarea jantelor este un proces inedit in Romania, dar destul de utilizat dincolo de ocean dar si in Europa de Vest, pe scena tuning germana.
Cei de la www.vopsitelectrostatic.ro au adus in Romania primele utilaje de vibrofinisare cu ajutorul carora se pot obtine rezultate spectaculoase in domeniul stylingului auto. Este un proces amplu si de durata prin care trece fiecare janta a automobilului, insa rezultatul final este unul de exceptie ce nu poate fi obtinut prin alte metode.

Vibrofinisarea jantelor

Cum se face polisharea rotilor?

Vibrofinisarea / lustruirea metalelor neferoase, cum sunt aliajele de aluminiu sau magneziu, materiale din care sunt realizate jantele masinilor moderne, este realizata cu ajutorul unor sisteme speciale cu materiale abrazive de diferite marimi si granulatii. Jantele intra in cuve umplute cu granule abrazive si trec prin cateva etape de tratament cu vibratii, iar la final, dupa mai bine de 25 de ore, janta capata un luciu aparte ce nu poate fi imitat de vopsea. Tot prin acest procedeu se mai pot lustrui diverse piese moto sau auto, manete, capace motor, busoane de alimentare, etc., practic orice incape in cuvele de vibrofinisare.

(procesul nu se limiteaza numai la jante sau piese auto- moto; se pot vibrofinisa nu numai aliajele aluminiului dar si piese din alama, bronz, inox. Un alt amanunt care poate fi punctat: putem vibrofinisa piese decorative din aluminiu sau inox ale masinilor de epoca)

Etapele prin care trece un set de jante aduse la specialistii de la www.vopsitelectrostatic.ro sunt urmatoarele:

  • demontarea anvelopei
  • inlaturarea valvei si a contragreutatilor de plumb
  • sablare pentru indepartarea stratului de vopsea
  • vibrofinisare cu diferite materiale abrazive
  • efect final

Vibrofinisarea unui set de jante este o operatiune de durata care consuma pe de-o parte multa energie electrica, dar si mult material abraziv. Asadar nu poate fi o metoda foarte ieftina de imbunatatire a aspectului unui set de roti, dar este cu siguranta mult mai ieftin decat achizitionarea unui set nou. Si daca ne gandim ca la finalul procesului de vibrofinisare jantele vor arata mult mai bine ca unele noi, pretul de 1500 de lei/set nu mai pare atat de mare.

Vibrofinisarea jantelorVibrofinisarea jantelorVibrofinisarea jantelorVibrofinisarea jantelor

Vibrofinisarea jantelor

Vopsirea in camp electrostatic

Tot cei de la vopsitelectrostatic.ro ofera si schimbarea aspectului jantelor/ reconditionarea jantelor prin metoda de vopsire in camp electrostatic. In acest caz, preturile pentru realizarea unui set de 4 jante incep de la 450 lei/set jante aliaj pe 14 inch pana la 900 lei/set in cazul unor roti de 21 de inch. Procedeul dureaza circa 2-3 zile lucratoare si jantele primesc o garantie de 2 ani impotriva exfolierii.

Toate jantele sunt sunt sablate integral, suprafetele avariate la contactul cu bordurile sau alte corpuri sunt rectificate iar apoi vopsite in camp electrostatic in 3 straturi- strat baza, strat culoare si strat transparent. Sablam si vopsim nu numai jante, ci orice elemente metalice cu dimensiuni pana la 150cmx150cm150cm: cadre si furci biciclete, casete metalice, profiluri aluminiu, componente auto-moto, etc. Cele mai noi proiecte pot fi vazute pe pagina de Facebook.

Etapele prin care trece un set de jante in vederea vopsirii in camp electrostatic sunt:

  • demontarea anvelopei
  • inlaturarea valvei si a contragreutatilor
  • verificarea jantei
  • indreptarea jantei, daca este cazul
  • spalare/degresare
  • sablare
  • rectificarea suprafetei
  • vopsire strat baza
  • polimerizare cuptor
  • vopsire strat culoare
  • polimerizare cuptor
  • vopsire strat transparent (lac)
  • polimerizare cuptor
  • efect final

Vibrofinisarea jantelor

De ce sa alegi vopsitelectrostatic.ro?

Personalizarea masinii - putem aduce la comanda orice nuanta dar si textura: de la lucios la mat si structurat, poti alege ce nuanta iti reprezinta cel mai bine masina si caracterul. Poti alege sa “iesi din multime” cu alegerea vibrofinisarii pentru jantele tale, metoda unica in Romania;

Impactul vizual - unul dintre elementele cele mai sesizabile la o masina este setul de jante. Noi putem sa le readucem la viata daca au avut parte de zile grele pe soselele autohtone si sa le facem ca noi;

Varianta prietenoasa cu bugetul - daca doresti sa schimbi aspectul masinii tale si nu doresti sa cheltui cat pentru un set de jante de origine, vopsirea electrostatica sau vibrofinisarea sunt cea mai buna alternativa;

Cea mai extinsa garantie in domeniu - procesul optimizat si atentia la detalii ne permit sa oferim cea mai mare garantie in domeniu: 2 ani impotriva exfolierii pentru jantele de aliaj;

Oferim servicii complexe de service roti - montare/demontare anvelope, echilibrare, putem indrepta jante de aliaj, roluim jante de otel si efectuam reglajul geometriei. In plus, nu trebuie sa vii cu jantele dezechipate, pentru ca le inlaturam noi anvelopele si le montam la loc dupa vopsire, daca doresti;

Echipa existenta din 1995, cu cea mai vasta experienta in domeniul reconditionarii jantelor de aliaj si vopsirii lor in camp electrostatic din 2010.

Vibrofinisarea jantelorVibrofinisarea jantelorVibrofinisarea jantelorVibrofinisarea jantelor

CONTACT

Adresa: Calea Vitan 166,

Telefon
+40 722 713 556
+40 741 065 965
+40 753 053 222
E-mail: office@vopsitelectrostatic.ro
www.vopsitelectrostatic.ro
https://www.facebook.com/vopsitelectrostatic.ro

Program service roti
Luni-sambata: 8.00-20.00 / Duminica: 8.00-16.00
Program vopsitorie in camp electrostatic
Luni-sambata: 8.00-17.00

Vibrofinisarea jantelor

Vibrofinisarea jantelor

Vibrofinisarea jantelor

Vibrofinisarea jantelor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (106) Poze Vibrofinisarea jantelor
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2015