Accident in Bucuresti: o masina loveste un pieton. Cine este de vina?

Accident in Bucuresti: o masina loveste un pieton. Cine este de vina?
  • Pietonul alearga pe trecere
  • Soferul nu franeaza la trecerea de pietoni
  • Accidentul nu pare grav, dar avem ce invata din el
Distribuie pe Facebook

Un film inregistrat de o camera de bord ne arata ce se intampla zilnic in aglomeratia si nebunia din Bucuresti. Un pieton este lovit langa o trecere de catre o masina. Cine este de vina?

Se da o trecere de pietoni fara semafor. Dupa care urmeaza poate cea mai cunoscuta metoda in urma careia mor pietonii nevinovati: masina de pe o banda opreste, masina de pe cealalta banda merge tare si nu opreste. De aceasta data, pietonul nu era chiar pe trecere, era putin in fata ei. Pietonul plecase de pe trecere, dar a inceput sa alerge sa prinda un autobuz, asa ca a deviat de la zebra.

Soferul (femeie) in schimb, nu a schitat niciodata o tentativa de franare, desi legea spune clar ca trebuie sa incetinesti intr-o zona in care este trecere de pietoni. Cu alte cuvinte, si daca ar fi venit pe trecere, tot ar fi lovit pietonul fara indoiala. Singura vina a pietonului este ca alerga pe trecere, ceea ce nu este deloc recomandat, dar nu ilegal...

Parerea noastra este ca pietonul are o vina de 10% si soferul are vina de 90%. Dar poate gresim noi, asa ca asteptam si parerile voastre.

Un lucru este cert: cel care a facut filmarea este un las incredibil. Nu s-a dat jos sa vada ce are fata lovita, desi era prima masina. Nu s-a sinchisit sa acorde primul ajutor. Nu s-a oprit sa le spuna celor implicati ca are filmarea care poate sa lamureasca totul. Poate ca te grabeai, poate ca erai in intarziere, insa tu dragule Silviu, cel care ai filmat acest accident, esti mai vinovat decat toti ceilalti. Pentru ca ai uitat sa fii om!

Distribuie pe Facebook
mai multe