Au publicat CLIPUL VIDEO din interiorul Volvo-ului autonom care a ucis o femeie. Cine poarta intreaga vina

Au publicat CLIPUL VIDEO din interiorul Volvo-ului autonom care a ucis o femeie. Cine poarta intreaga vina
  • Politia a publicat clipul video care arata momentul accidentului
  • Autoritatile sustin in continuare ca masina este nevinovata
  • Accidentul nu putea fi evitat, indiferent de modul de rulare
Distribuie pe Facebook

Autoritatile americane au publicat clipul video din interiorul masinii autonome care a ucis zilele trecute o femeie. Camera a inregistrat exact momentul accidentului, despre care s-a spus inca de la inceput ca nu putea fi evitat.

In urma cu doua zile, un Volvo XC90 autonom, aflat in teste pe drumurile publice din statul Arizona si apartinand gigantului american Uber, a lovit si ucis o femeie din orasul Tempe. In varsta de 49 de ani, aceasta circula cu bicicleta pe o strada cu doua benzi si a trecut strada prin loc nepermis.

Politia orasului in care s-a intamplat tragedia a dat acum publicitatii clipul video din interiorul masinii, care arata exact momentul accidentului si reactia soferului care se afla la volan. Iti reamintim ca masina se afla in mod autonom in momentul impactului.

Se poate observa ca vizibilitatea era intr-adevar scazuta, insa toata lumea se intreaba acum de ce senzorii radar ai masinii nu au detectat persoana, in contextul in care nu pare sa fi aparut de nicaieri. In continuare, autoritatile sunt de parere ca atat masina autonoma cat si soferul sunt nevinovati.

Imediat dupa accident, sefa politiei din orasul Tempe declara ca "Este foarte clar ca accidentul ar fi fost greu de evitat in orice mod de rulare considerand ca femeia a iesit de undeva din intuneric fix pe banda de circulatie. Suspiciunea mea preliminara este ca vehicului Uber nu este vinovat in acest accident. "

Ca urmare a acestui incident, gigantul american a oprit toate testele cu masini autonome pe care le efectua in Arizona, Pittsburgh si Toronto, si a declarat prin intermediul unui purtator de cuvant ca va coopera indeaproape cu autoritatile.

In tot acest timp, un senator american a subliniat inca o data nevoia de "precautie exceptionala" in testarea si introducerea acestor masini autonome pe drumurile publice.

Distribuie pe Facebook
mai multe