Masinile autonome fac prima victima. O femeie a murit dupa ce a fost lovita de un Volvo de la Uber

Masinile autonome fac prima victima. O femeie a murit dupa ce a fost lovita de un Volvo de la Uber
  • Masinile autonome fac prima victima
  • O femeie de 49 de ani a fost lovita si ucisa
  • Aceasta circula cu bicicleta pe o strada cu patru benzi
Distribuie pe Facebook

Un Volvo XC90 autonom, folosit de gigantul american Uber, a lovit si a ucis o femeie care mergea pe bicicleta pe o strada din orasul american Tempe. Potrivit autoritatilor, aceasta este prima victima facuta de o masina autonoma.

Tehnologiile autonome incep sa-si faca simtita prezenta din ce in ce mai mult in industria auto, iar masinile care se conduc singure pot fi intalnite deja (in teste) pe mai multe drumuri publice din Statele Unite ale Americii.

Acest lucru se intampla in ciuda semnalelor de alarma trase de mai multi politicieni si diverse organizatii non-guvernamentele. De multe ori, masinile autonome au fost implicate in accidente de circulatie minore, insa acum, acestea au facut prima victima.

Este vorba despre o femeie de 49 de ani din orasul american Tempe (Arizona), care a fost lovita de un Volvo XC90 autonom de la Uber, in timp ce circula cu bicicleta pe o strada cu patru benzi. Din nefericire, femeia a decedat, iar autoritatile au pornit acum o ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstantele in care s-a petrecut accidentul.

Accident Volvo XC90 autonom

Potrivit Politiei, masina avea o viteza de aproximativ 65 km/h la momentul impactului, iar modul autonom era activat. Chiar si asa, un sofer se afla la volanului SUV-ului. Mai grav este ca "Femeia nu se afla pe trotuar. Imediat ce a intrat pe una dintre benzile de circulatie, ea a fost lovita," a declarat un reprezentant al Politiei din Tempe.

In urma vizionarii filmarilor facute din masina, Sylvia Moir, sefa politiei din orasul american, sustine ca "Este foarte clar ca accidentul ar fi fost greu de evitat in orice mod de rulare considerand ca femeia a iesit de undeva din intuneric fix pe banda de circulatie. Suspiciunea mea preliminara este ca vehiculul Uber nu este vinovat in acest accident."

Reuters sustine ca gigantul american Uber a oprit toate testele cu masini autonome pe care le efectua in Arizona, Pittsburgh si Toronto, iar un senator a subliniat nevoia de "precautie exceptionala" in testarea si introducerea acestor masini autonome pe drumurile publice.

Distribuie pe Facebook
mai multe