Cat de haotic este traficul din Bucuresti, ne arata Politia Rutiera

Cat de haotic este traficul din Bucuresti, ne arata Politia Rutiera
  • Politia Rutiera a utilizat masini fara insemne externe
  • O motocicleta care circula in spatele autospecialei oprea masinile care incalcau legea
  • Au fost luate permise date amenzi de peste 19.000 de lei
Distribuie pe Facebook

Politia Rutiera a organizat zilele acestea o ampla operatiune pentru depistarea in trafic a soferilor care incalca legea. Dar cum intr-un Bucuresti aglomerat, in care soferii nu sunt cei mai disciplinati, se incalca legea la tot pasul, agentii de circulatie nu au avut dificultati in a depista soferi care prezinta un pericol urias de accident.

Nu trebuie sa fii politist ca sa vezi ca soferul roman, in special cel bucurestean, incalca legea la tot pasul. Motiv pentru care numarul accidentelor este in crestere, la fel si numarul victimelor. Insa pentru a incerca stoparea acestui fenomen care este pierdut de sub control, Politia Rutiera a organizat o operatiune inedita.

A trimis in teren autospeciale echipate cu aparat radar si sistem informatic, cu echipaj format din 2 agenti, insa fara insemne exterioare. E vorba de autoturisme Dacia Logan sedan, nu de celebrele Logan MCV cu insemne specifice. In plus, o alta noutate consta in faptul ca toate contraventiile soferilor au fost inregistrate cu o camera video. Motiv pentru care niciun sofer nu a avut ce obiecta odata ce a fost oprit si amenda.

Din nefericire, principalele abateri de la regulament din Bucuresti sunt neacordarea de prioritate, atat altor masini cat si pietonilor, ocolirea coloanei oprite la semafor, ocolirea scuarului de tramvai, vorbitul la telefon in timpul condusului, oprirea in loc nepermis cu blocarea unei benzi de mers si multe alte exemple de soferi cu un comportament inadecvat in trafic.

Insa, din pacate, numarul acestora este mai mare decat cel al soferilor care respecta legea si ii respecta si pe ceilalti participanti la trafic. In fruntea celor care nu respecta legea se afla si raman bine pozitionati taximetristii. Conforma filmului de mai jos, acestia nu dau prioritate, nu semnalizeaza si blocheaza o banda pe sens fara motiv.

Noi credem ca astfel de actiuni venite din partea Politiei Rutiera sunt eficiente si binevenite. Din partea noastra, speram sa vedem cat mai multe in trafic, si nu doar in Bucuresti. Ci oriunde soferul uita ca este in trafic in baza unor reguli ce trebuie urmate si ca respectul fata de ceilalti soferi trebuie invatat si pus in aplicare. Initiativa este buna si noi o sustinem, mai ales ca demonstreaza cu imagini clare ca soferul roman nu respecta legea decat daca vede in intersectie un agent sau o masina cu girofaruri si insemne. Cand acestea lipsesc, el isi face de cap.

Distribuie pe Facebook
mai multe