Cea mai rapida masina de serie de pe Pamant a fost avariata serios chiar inainte de a incerca sa stabileasca un nou record de viteza

Cea mai rapida masina de serie de pe Pamant a fost avariata serios chiar inainte de a incerca sa stabileasca un nou record de viteza
  • Cea mai rapida masina de serie de pe Pamant a fost avariata serios chiar inainte de a incerca sa stabileasca un nou record de viteza
  • Conform informatiilor obtinute de jurnalistii celebrei publicatii The Drive, vantul s-ar face de vina pentru nefericitul eveniment
Distribuie pe Facebook

Conform informatiilor obtinute de jurnalistii celebrei publicatii The Drive, vantul s-ar face de vina pentru nefericitul eveniment.

Prezentata publicului larg in urma cu aproximativ un deceniu si intrata intr-un con de umbra pana acum trei ani, cand a revenit sub lumina reflectoarelor, extrema masinarie cunoscuta sub denumirea de SSC Tuatara stie, cu siguranta - fara niciun fel de dubiu, cum sa atraga atentia.

De la forma caroseriei in doua portiere si pana la valorile maxime ale motorului V8, respectiva creatie se bucura de aproape toate ingredientele necesare pentru... a-si justifica pretul de vanzare, care poate ajunge si la doua milioane de dolari.

Principala atractie a extremului SSC Tuatara o reprezinta insa recordul de viteza de la inceput de 2021, cand reusit sa atinga o medie de ~455.3 kilometri pe ora pe pista plina de gropi a complexului Kennedy Space Center - din Florida, SUA. Astfel depasind performanta lui Koenigsegg Agera RS.

In incercarea de depasi pragul celor 300 de mile pe ora, aceeasi masina detinuta de un dentist pe nume Larry Caplin se indrepta spre locatia mentionata anterior, chiar in randurile de mai sus, intr-o remorca acoperita si tractata de o camioneta.

Mandria americanilor de la SSC nu a mai ajuns niciodata la destinatie, din pricina unei pale de vant care a rasturnat pretiosul transport. Singurul Tuatara existent pe planeta Pamant a fost avariat serios - drept urmare, dar in mare parte din punct de vedere estetic, insista fondatorul companiei.

Sursa: The Drive

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 11 Mai 2021