In urma cu o saptamana ardea pe o strada din Monaco. POZE cu ce a mai ramas din super masina italiana

  • A ars pe o strada din Monaco
  • Incendiul a pornit din compartimentul motor
  • Ferrari a construit 1311 exemplare
Distribuie pe Facebook

Atat a mai ramas din Ferrari-ul F40 care ardea saptamana trecuta pe o strada din Monaco. Cauzele izbucnirii incendiului sunt inca necunoscute.

Intre 1987 si 1992, Ferrari a construit 1311 exemplare F40, ultima masina aprobata de insusi Enzo Ferrari, iar unul a ars, aproape complet, saptamana trecuta pe o strada din Monaco.

Ferrari F40 ars

Filmarile de la momentul respectiv nu aratau si interventia pompierilor asa ca toata lumea presupunea ca flacarile vor inghiti de tot super masina a carei pret poate depasi chiar si 1 milion de euro. Ei bine, nu s-a intamplat asta, insa incendiul a provocat destule pagube dupa cum poti observa si in imaginile de mai jos.

Ferrari F40 ars

Cauzele izbucnirii incendiului sunt inca necunoscute dar este clar ca flacarile au pornit de undeva din compartimentul motor. Multe voci sustin ca ar fi putut exista o mica scurgere de combustibil care ar fi ajuns pe evacuarea incinsa, insa aceasta ipoteza nu a fost confirmata de vreo autoritate. Ce-i drept, este destul de plauzibil.

Ferrari F40 ars

Ferrari F40 ars

Coincidenta sau nu, F40-le in cauza a ars fix pe data de 18 februarie, ziua de nastere a lui Il Commendatore (una dintre poreclele lui Enzo Ferrari).

Ferrari F40 ars

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, modelul F40 este extrem de important pentru industria auto mondiala si emblematic pentru brand-ul de la Maranello. Echipat cu un motor twin-turbo de 2.9 litri, care dezvolta 478 de cai putere (toti ajungand la puntea spate), Ferrari F40 era la data lansarii cel mai scump, rapid si puternic model al constructorului italian.

Ferrari F40 ars

Ferrari F40 ars

Ferrari F40 ars

Ferrari F40 ars

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ferrari F40 ars
mai multe
Publicat în categoria: Accidente DATA PUBLICĂRII: 25 Februarie 2020