PSA vrea sa cumpere doua marci de lux si sa bata VAG la propriul joc

PSA vrea sa cumpere doua marci de lux si sa bata VAG la propriul joc
  • Conducerea PSA se anunta interesata de o fuziune cu Jaguar Land Rover
  • Seful Grupului Peugeot Citroen nu exclude insa nici o achizitie
  • Tata Motors preziceaza ca cele doua marci britanice nu sunt de vanzare
Distribuie pe Facebook

Grupul Peugeot Citroen s-ar putea extinde in urmatoarea perioada de timp, francezii punand ochii pe Jaguar si Land Rover.

La aproape doi ani de la achizitionarea Opel, conducerea PSA anunta noi planuri de extindere. Intr-un interviu acordat publicatiei Autocar India, seful Grupului Peugeot Citroen a dezvaluit ca este interesat de o fuziune cu Jaguar Land Rover.

Carlos Tavares nu exclude insa nici posibilitatea de a cumpara cele doua marci britanice de lux de la Tata Motors. In varsta de 60 de ani, oficialul portughez sustine ca nu a purtat pana acum nicio discutie cu indienii pe baza acestui subiect.

In cazul in care o astfel de tranzactie va fi dusa la bun sfarsit, PSA isi va intari pozitia de principal competitor al VAG. Mai mult decat atat, achizitia Jaguar Land Rover ar reprezenta inclusiv un plus de imagine pentru grupul francez Peugeot Citroen.

Exista, totusi, si cateva provocari generate de aceasta preluare sau fuziune. Daca ea chiar se va realiza, Carlos Tavares va trebui sa repuna pe picioare cele doua marci britanice de lux, care au anuntat de curand pierderi de miliarde de dolari.

La scurt timp dupa declaratiile conducerii PSA, indienii de la Tata Motors au tinut sa infirme toate zvonurile cu privire la o vanzare a Jaguar Land Rover catre Grupul Peugeot Citroen sau alta entitate. Situatia s-ar putea schimba insa in viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 9 Aprilie 2019