Avia Motors/Alto Syncro a lansat programul Motorsport 2012

Avia Motors/Alto Syncro a lansat programul Motorsport 2012
In perioada 3 - 4 mai, Avia Motors/Alto Syncro a efectuat primele teste cu cele doua automobile destinate competitiilor de viteza in coasta pe care le va alinia la startul etapelor din 2012. Pe un traseu securizat cu ajutorul Politiei locale, Avia Motors/Alto Syncro a organizat doua zile destinate testelor si reglajelor finale ale celor doua automobile de competitii, Skoda Fabia RS TDI si SEAT Ibiza Cupra TDI.
Distribuie pe Facebook
Invitatul special al sesiunii de teste a fost Campionul National de Raliuri en titre, Vali Porcisteanu. Alaturi de el, pe parcursul celor doua zile, cunoscuta sportiva si prezentatoare TV Alina Bunica a lucrat impreuna cu echipa Avia Motors/ Alto Syncro la setarea masinilor. La incheierea sesiunii de teste, Alina Bunica a primit invitatia de a concura pe un automobil diesel la etapele inaugurale de la Teliu.

Daca SEAT-ul Ibiza Cupra TDI a fost adus in echipa dupa trei sezoane petrecute in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop (CNVCD), exemplarul Skoda Fabia RS TDI a fost construit in totalitate in atelierele Avia Motors/ Alto Syncro. Fiind pregatita in conformitate cu fisa de omologare a grupei N, Skoda Fabia RS TDI este programata sa concureze la toate cele 16 etape din CNVCD 2012.

Demersul Avia Motors/ Alto Syncro este in acest moment unic in tara, fiind gandit ca o platforma mai putin conventionala de a comunica disponibilitatile tehnice si logistice ale unui dealer auto. In acest sens, a fost creat un departament destinat activitatilor de motorsport.

"Sunt foarte bucuros ca am reusit sa inchegam o echipa solida cu care ne vom prezenta la toate etapele de viteza in coasta de anul acesta. Avem oameni pasionati, oameni cu experienta care ne vor ajuta sa ne atingem atat obiectivele de imagine cat si obiectivele sportive. Avem parteneri de prestigiu care ne-au oferit increderea lor si de al caror nume trebuie sa avem mare grija" a declarat Lucian Visan, Team Managerul departamentului Avia Motorsport.

Cei doi piloti Avia Motors/ Alto Syncro sunt Andrei Mitrasca si Bogdan Dobranici. Daca Bogdan isi va face debutul anul acesta, Andrei vine dupa cateva sezoane complete in care a reusit rezultate excelente. Alaturi de ei, de-a lungul sezonului isi vor mai face aparitia si alti sportivi carora Avia Motors/Alto Syncro le va oferi sansa sa concureze pe una din cele doua masini.

"In urma cu trei ani nu mi-as fi imaginat ca voi ajunge atat de departe. Sa fiu sustinut de o echipa atat de puternica este un vis devenit realitate. Avia Motors mi-a oferit o sansa unica de a fi pilot principal si de a pilota nu una ci doua masini. Va fi un an extraordinar" a declarat Andrei Mitrasca

"Ideea de a pregati o masina pentru competitii am contemplat-o de multa vreme. Acum toate s-au pus cap la cap iar rezultatul este un nou departament. Imi face mare placere sa-mi vad oamenii lucrand din pasiune si stiu din experienta ca motorsportul naste pasiuni si energii nebanuite. Pentru moment am reusit sa construim o masina de la zero care ne va aduce un plus de notorietate intr-un mediu concurential extrem de competitiv. " a declarat presedintele Avia Motors/Alto Syncro, Daniel Balaban.

Partenerii programului de motorsport initiat de Avia Motors sunt Skoda Romania, Castrol Romania si Porsche Finance Group Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe