BMW Team RLL pe locurile al treilea si al cincilea la Mid-Ohio

BMW Team RLL pe locurile al treilea si al cincilea la Mid-Ohio
Distribuie pe Facebook
Bill Auberlen (SUA) si Jorg Muller (Germania) au dus modelul #55 BMW Team RLL M3 GT pe locul al treilea la categoria GT la finalul " Mid-Ohio Sports Car Challenge", cursa de doua ore si 45 de minute in cadrul American Le Mans Series (ALMS), dupa ce au plecat din pole position. Coechipierii de la BMW Team RLL, Joey Hand (SUA) si Dirk Muller (Germania), au incheiat pe locul al cincilea, cu modelul #56 BMW M3 GT, dupa ce au luat startul de pe a saptea pozitie a grilei.
Cea de-a patra clasare pe podium din acest sezon pe care o obtine echipa mentine BMW pe locul secund in clasamentul constructorilor, la 20 de puncte de Chevrolet. Hand si Muller, campioni in ierarhia GT din 2011, au revenit pe pozitia a doua in clasamentul pilotilor. Auberlen si Jorg Muller se mentin pe locul al saselea.
Urmatoarea etapa din sezonul 2012 al American Le Mans Series va avea loc pe Road America, in Elkhart Lake (statul Wisconsin, SUA), la 18 august.
Bobby Rahal (Team Principal):

"Cu toate restrictiile pe care campionatul ni le-a impus si cu libertatile pe care le-a oferit concurentei, este clar ca nu suntem suficient de rapizi. A fost un dezechilibru evident in ultimele curse si sper ca ALMS va indrepta lucrurile. Cand stii ca nu ai ritmul necesar, trebuie sa te bazezi pe strategie si pe sansa. Saptamana aceasta, Corvette a avut parte de un incident si am fost norocosi din nou. Trebuie sa revenim la un nivel egal si corect si sa le oferim acestor baieti o sansa dreapta."
Jorg Muller (#55 BMW M3 GT):

"O clasare pe podium este mereu ceva bun, dar nu sunt multumit de penalizarea <> primita din cauza depasirii vitezei la standuri. Pe volan este un buton de limitare a vitezei. L-am apasat si am primit acea sanctiune. Trebuie sa privim datele si sa vedem ce s-a intamplat. Am muncit intens, dar trebuie sa avem posibilitatea de a ne lupta pentru rezultate mai bune."
Bill Auberlen (#55 BMW M3 GT):

"In ciuda pole position, am fost in afara luptei inca de la primul pit stop. Penalizarea pentru depasirea limitei de viteza la standuri a ruinat toata munca noastra. Am fost pregatiti, dar nu am fost suficient de rapizi pe intreaga durata a cursei."
Dirk Muller (#56 BMW M3 GT):

"Categoric, nu a fost ziua noastra - din nou. Pentru ca prejudiciul sa fie si mai mare, cand am intrat in cockpit, nu am reusit sa vad mare lucru prin parbriz, pentru ca acesta era foarte murdar de la lipiciul foliei de protectie. Vedeam doar prin stanga si prin dreapta, dar a fost extrem de dificil sa pilotez o ora intr-o semi-orbire. A fost o zi foarte grea."
Joey Hand (#56 BMW M3 GT):

"A trebuit sa fiu foarte agresiv inca de la start pentru ca am plecat din partea a doua a grilei. Am dat maximum posibil si am incercat sa le fac probleme adversarilor. Am recuperat cateva pozitii, dar nu am fost suficient de rapizi pe liniile drepte. A fost prea usor pentru ceilalti sa ne depaseasca."
Clasamentul pilotilor (etapa 6/10)

1. Oliver Gavin, Tommy Milner 93; 2. Joey Hand, Dirk Muller 81p; 3. Jan Magnussen, Antonio Garcia 80p; 4. Scott Sharp, Johannes Van Overbeek 65p; 5. Jorg Bergmeister, Patrick Long 56p; 6. Jorg Muller, Bill Auberlen 53p; 7. Wolf Henzler, Brian Sellers 45p.
Clasamentul echipelor (etapa 6/10)

1. Corvette Racing 114p; 2. BMW Team RLL 89p; 3. Extreme Speed Motorsports 69p.

Clasamentul constructorilor (etapa 6/10)

1. Chevrolet 114p; 2. BMW 94p; 3. Porsche, Ferrari 85p.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 6 August 2012