BMW Team RLL pe podium si in Grand Prix-ul de la Mosport

BMW Team RLL pe podium si in Grand Prix-ul de la Mosport
Distribuie pe Facebook
BMW Team RLL a mizat pe cartea constantei de-a lungul celor doua ore si 45 de minute ale Grand Prix-ului de la Mosport (Canada), etapa in American Le Mans Series, pentru a incheia pe locurile al patrulea si al optulea in clasamentul categoriei GT. Ca urmare a descalificarii masinii Porsche invingatoare, cele doua BMW M3 GT au fost clasificate in cele din urma pe pozitiile a treia si a saptea.
Din cauza faptului ca regulament tehnic a redus limita maxima a modelelor BMW M3 GT, fanii prezenti in tribunele circuitului Mosport in lungime de 2,459 mile nu au putut vedea campionii categoriei GT din 2010 si 2011 pe locurile cu care erau obisnuiti - in fruntea plutonului.
Joey Hand (SUA) si Dirk Muller (Germania) au fost clasati pe ultima treapta a podiumului, cu #56 BMW M3 GT. Dirk Muller a luat startul de pe pozitia a sasea si a urcat pana pe locul al treilea, pentru ca in turul 30 sa intre la standuri pentru realimentare si schimbarea pneurilor. In turul 62, el a revenit la boxe pentru a-i preda volanul lui Hand. Pilot oficial BMW Motorsport si in DTM, americanul a mai efectuat un pit stop, pentru realimentare si pneuri noi, in ultimele 49 de tururi ale cursei.
Bill Auberlen (SUA) si Jorg Muller (Germania) s-au clasat pe locul al saptelea cu modelul #55 BMW M3 GT. Auberlen a luat startul de pe pozitia a treia a grilei si a profitat de prima perioada de neutralizare, in turul 14, pentru a schimba pneurile si a realimenta cu benzina. Dupa o ora de cursa, Bill era pe locul al doilea, la sapte secunde in urma liderului categoriei. Fortat sa intre la standuri in regim de cursa, in turul 51, pentru inlocuirea cauciucurilor, americanul a fost schimbat in cockpit de Jorg Muller, care a revenit pe pista la un tur de lideri, pe locul al noualea. Muller a recuperat trei pozitii, dar a efectuat inca un pit stop dupa doua ore din intrecerea. A revenit al optulea, pozitie pe care si-a conservat-o pana la final.
Etapa a sasea din sezonul 2012 al American Le Mans Series va avea loc la 4 august, pe circuitul Mid-Ohio Sports Car din Lexington (SUA).
Dirk Muller (#56 BMW M3 GT):

"Cred ca toata lumea a observat ca am avut un week-end dificil, dar nu am cedat. Locul al patrulea a fost maximum posibil. A fost o cursa dificila. Am acoperit tur dupa tur si in final am reusit sa urcam pe locul al doilea in campionat pe fondul ghinionului avut de unul din adversari. Astazi (n.a. duminica), in cateva randuri am fost mai rapid decat concurenta in viraje, dar nu si pe liniile drepte, cand ma aflam in siajul altei masini simteam un dezechilibru aerodinamic. Daca ei erau in urma mea, profitau de aspiratie si ma depaseau."
Joey Hand (BMW M3 GT - No. 56):

"Astazi a fost evident ca nu am avut ritmul potrivit. Am facut ceea ce trebuia facut pentru a castiga maximum posibil de puncte si pe acest fond am obtinut ceea ce ne-am propus. Pe liniile drepte nu am fost deloc competitivi. Toti au putut sa ne depaseasca indiferent de locul ales. A trebuit sa muncim din greu si a fost dificil de pilotat o asemenea masina. Va fi si mai greu pe circuitele care vor urma, dar sunt sigur ca echipa nu va ceda. Nu trebuie decat sa ramanem concentrati, asa cum ar spune Bobby (n.a. Rahal, directorul BMW Team RLL), si sa ne gandim la etapele viitoare."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2012