Robert Visoiu, un alt circuit necunoscut

Robert Visoiu, un alt circuit necunoscut
Distribuie pe Facebook

La o saptamana dupa sesiunea oficiala de teste care a avut loc pe circuitul Ricardo Tormo de la Valencia, Robert Visoiu va concura in acest week-end in cea de a treia etapa din seria GP3.

Runda se va desfasura tot la Valencia, dar pe traseul stradal din portul orasului. In testele spaniole, Robert a terminat pe locurile 11 respectiv 7. Pilotul Jenzer Motorsport vine la Valencia cu un plus la capitolul moral. In ultima etapa din Formula 3 Italiana, cealalta competitie in care Robert concureaza in 2012, pilotul roman de doar 16 ani s-a impus in cursa cu numarul 3 si a devenit cel mai tanar castigator din istoria serie.

In urma cu putin timp s-a luat decizia ca Robert sa participe in toate cele 8 etape din GP3 anul acesta si sa faca doar 6 etape in Formula 3 Italiana. Din punct de vedere tehnic, pe circuitul stradal de la Valencia multe dintre viraje sunt rapide si legate intre ele, facand manevrele de depasire dificile. La fel ca pe toate circuitele stradale, aderenta va fi din ce in ce mai buna pe parcursul sfarsitului de saptamana, pe masura ce se depune cauciuc. Suprafata din Valencia nu este in mod special abraziva: de fapt este foarte alunecoasa la inceputul weekendului.

Acestea este cel de al doilea traseu stradal pe care Robert Visoiu va pilota, dupa cel de la Monte Carlo. "Am parcurs traseul doar pe simulator. Imi propun sa ma acomodez cat mai repede cu aceasta pista si de ce nu sa obtin din nou puncte. Va fi greu, dar nu imposibil", a declarat Robert Visoiu.

In clasamentul general al serie GP3, Visoiu ocupa locul al 12-lea, cu un total de 16 puncte. Primele antrenamente valenciene se vor desfasura vineri dimineata, calificarile sambata dimineata, iar prima cursa, sambata, de la ora 18:20. Cursa a doua va fi duminica, de la 10.25. Cele doua manse vor putea fi urmarite in direct pe canalul Digi Sport 1.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte sporturi cu motor DATA PUBLICĂRII: 21 Iunie 2012