Te crezi sofer? Intra aici si testeaza-ti cunostintele

Te crezi sofer? Intra aici si testeaza-ti cunostintele
  • Guidare Pilotare va face 4 tipuri de cursuri diferite pe circuitul AMCKart in Bucuresti
  • Cursantii vor participa alaturi de instructori profesionisti
  • Autoturismele de scoala sunt BMW M3 si 1M
Distribuie pe Facebook

Guidare Pilotare, una dintre cele mai prestigioase si calitative scoli de pilotaj din Europa, vine pe 11-14 septembrie la Bucuresti, ca sa ne invete arta unui condus in siguranta. Pana atunci insa, cu ajutorul lor, am dezvoltat cateva intrebari-test la care poti raspunde sa afli cat de bine cunosti siguranta din spatele volanului.

Asa cum va povesteam nu demult despre Guidare Pilotare, despre Siegfried Stohr, fostul pilot de Formula 1 care a initiat aceasta scoala, dar si despre ce urmeaza sa se intample pe 11-14 Septembrie la Bucuresti, iata ca acum te invitam la o discutie teoretica practica. Iti propunem sa raspunzi cat de corect stii tu din propria experienta, la un set de intrebari propuse de 4Tuning impreuna cu Guidare Pilotare. Aceste intrebari te vor ajuta atat pentru propria experienta, dar te si pregatesc pentru un viitor concurs in care vom acorda ca premii cursuri cu BMW M3 pe circuitul AMCKart!

Guidare Pilotare Romania

Iti reamintim ca scopul urmarii unor cursuri de pilotaj profesionist este cresterea sigurantei rutiere. Guidare Pilotare te invata cum sa conduci in conditii de maxima siguranta si iti dezvolta capacitatea de a reactiona la timp. Mai mult, instructorii autorizati ai scolii te vor invata, pas cu pas, ce sa faci in cazul unor situatii extreme. De pilda, iti vor arata cum sa controlezi autoturismul in cazul unui derapaj, cand aderenta se pierde, cand anvelopele intra in acvaplanare sau cand este necesara ocolirea unui obstacol de urgenta.

Toate aceste intamplari, din pacate, se regasesc in viata de zi cu zi a soferului din Romania: aparitia brusca a unui pieton sau a unui caine in mijlocul drumului, acvaplanarea pe timp de ploaie abundenta la viteza mare, pierderea aderentei din motive de umezeala, praf, nisip, gheata sau polei, franarea brusca in curba si asa mai departe. Insa pentru ca nu exista nimeni care sa ne invete aceste manevre extreme, numarul accidentelor este in crestere de la an la an. Pana acum insa, deoarece Guidare Pilotare tocmai de asta vine in Romania, ca sa contribuie la siguranta din trafic si la scaderea numarului de accidente.

Guidare Pilotare RomaniaGuidare Pilotare RomaniaGuidare Pilotare Romania

Citeste in articolul despre Guidare Pilotare detalii complete despre scoala si curs, sau intra pe www.guidarepilotare.ro pentru mai multe informatii.

Sondaj

Ce distanta parcurge o masina care franeaza de la 130 km/h, cu timp de reactie 2 secunde?

Circuli vara pe autostrada cu 130km/h si esti obligat sa franezi brusc dintr-un anumit motiv (accident, caine, trafic oprit, etc.). Daca timpul tau de reactie este de 2 secunde, ce distanta parcurge masina ta pana cand se opreste? (cu anvelopele originale dedicate sezonului respectiv)

Sondaj

In cazul unei franari de urgenta, ce pedala trebuie apasata?

Sondaj

Cum trebuie sa franezi intr-o masina fara ABS, cand dai de un obstacol?

Sondaj

Ce facem cand simtim ca pneurile acvaplaneaza si masina incepe sa alunece?

Sondaj

Conducem o masina cu tractiune fata care pierde aderenta intr-un viraj plin de nisip. Ce facem?

Vom reveni in curand cu raspunsurile corecte si cu un concurs pentru cititori!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Guidare Pilotare Romania
mai multe