A comis-o din nou. Volkswagen prins cu dispozitive ilegale care manipuleaza emisiile lui Touareg

A comis-o din nou. Volkswagen prins cu dispozitive ilegale care manipuleaza emisiile lui Touareg
  • Volkswagen a intrat din nou in colimatorul autoritatilor
  • Nemtii sunt acuzati ca au folosit dispozitive ilegale
  • Emisiile modelelor Touareg cu motor diesel de 3.0 litri au fost trucate
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a intrat din nou in colimatorul autoritatilor germane dupa ce s-a descoperit ca a folosit dispozitive ilegale pentru a manipula emisiile modelelor Touareg Euro 6 cu motor diesel de 3.0 litri.

Dieselgate este fara indoiala cel mai mare scandal pe care l-a cunoscut istoria auto moderna, iar efectele lui se pot vedea chiar si in ziua de azi, la mai bine de doi ani de cand a izbucnit. Intre timp, nemtii de la Volkswagen, principalii vinovati de altfel, au platit compensatii uriase iar mai multi fosti directori au fost condamnati sau isi asteapta sentinta.

Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Dupa toate aceste lucruri, te-ai fi asteptat ca brand-ul din Wolfsburg sa se linisteasca, insa nu s-a intamplat asa. Cu cateva zile in urma, producatorul german a oprit livrarile autoutilitarelor Transporter din cauza emisiilor prea mari, pentru ca acum sa fie nevoit sa dea din nou socoteala autoritatilor.

Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Mai exact, autoritatea de transport germana KBA a descoperit ca Volkswagen a folosit doua dispozitive ilegale care manipulau emisiile modelului Touareg cu motor de 3.0 litri si norma de poluare Euro 6. Potrivit rapoartelor, 56.700 de exemplare sunt afectate de aceasta problema, jumatate dintre ele fiind in Germania. Acum, toate vor fi rechemate in service.

Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Oficialii Volkswagen nu au formulat nici pana acum o reactie la cele intamplate, spre deosebire de cazul modelului Transporter, in care au exclus imediat existenta unui soft ilegal.

Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Se pare ca si alti producatori germani de automobile se lupta cu problema emisiilor, si aici ne referim la BMW care de curand a fost acuzat ca foloseste un dispozitiv care trucheaza emisiile lui Seria 3 cu motor diesel de 2.0 litri.

Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Organizatia de mediu DUH a supus masina la mai multe teste care au scos la iveala ca emisiile de oxid de azot sunt de 2,6 ori mai mari decat limita de 80 de miligrame pe kilometru. Cand viteza a fost crescuta cu 10 km/h, cantitatea de emisii a fost de 7,2 ori mai mare decat valoarea legala.

Volkswagen Touareg 3.0 TDI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Touareg 3.0 TDI
mai multe