A folosit un BMW Seria 7 de ultima generatie pe post de panza. Asa arata un Art Car modern

A folosit un BMW Seria 7 de ultima generatie pe post de panza. Asa arata un Art Car modern
  • Opera unui fotograf din Sao Paolo
  • Expusa pana la finalul lunii intr-un mall
  • Sistem plug-in hybrid cu 394 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Un BMW 745Le de ultima generatie a fost transformat intr-un Art Car modern de artistul brazilian Gabriel Wickbold. Masina va fi expusa pana la finalul lunii ianuarie intr-un pop-up store BMW din Sao Paolo.

Proiectul BMW Art Car a luat nastere in 1975 la initiativa pilotului de curse Herve Poulain. In acelasi an, Poulain concura la cele 24 de ore de la Le Mans la volanul unui BMW 3.0 CSL pictat de celebrul artist Alexander Calder.

De-a lungul anilor si alte modele BMW au fost transformate in adevarate tablouri pe roti, inclusiv un M1 care in 1979 a fost pictat de Andy Warhol. Daca iti aduci aminte, masina in cauza, omologata pentru Grupa 4 si care a participat in '79 la Le Mans, a implinit in vara anului trecut 40 de ani.

BMW 745Le Art Car

Cu acesata ocazie a fost fotografiata de Stephan Bauer intr-o fabrica abandonata din Koln.

Revenind insa la oile noastre, colectia Art Car tocmai s-a imbogatit cu un model, si anume un Seria 7 de ultima generatie. Limuzina bavareza, pe care o poti admira si tu in imaginile alaturate, poarta semnatura fotografului Gabriel Wickbold si va fi expusa pana la finalul lunii ianuarie intr-un pop-up store BMW amplasat intr-un mall din Sao Paolo, Brazilia.

BMW 745Le Art Car

BMW 745Le Art Car

"Ideea de a folosi tehnologia pentru a inspira si a crea, cum a facut BMW cu Seria 7 plug-in hybrid, este similara cu procesul meu de creatie artistica. Din acest motiv, am ales o tema care are dinamica, care se refera la viteza, sofisticarea si tehnologia BMW-ului Seria 7, " a declarat Wickbold.

BMW 745Le Art Car

Asa cum a precizat si artistul din Sao Paolo, BMW-ul de fata este un plug-in hybrid, sau mai bine zis un 745Le care ii pune la dispozitie celui de la volan 394 de cai putere si 600 Nm cuplu. Limuzina este echipata cu o baterie de 12 kWh ceea ce ii permite sa parcurga pana la 55 de kilometri in modul full-electric.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Ianuarie 2020