A renuntat la vechiul Mercedes E63 AMG pentru o Kia Stinger nou-nouta. Acum ne spune daca a meritat schimbul

A renuntat la vechiul Mercedes E63 AMG pentru o Kia Stinger nou-nouta. Acum ne spune daca a meritat schimbul
  • A renuntat la vechiul Mercedes E63 AMG pentru o Kia Stinger nou-nouta
  • Acum ne spune daca a meritat schimbul
Distribuie pe Facebook

Disponibil inclusiv intr-o configuratie cu 365 de cai pe ambele punti, primul Stinger din istoria Kia ocupa un loc fruntas in topul celor mai impresionante automobile accesibile ale momentului. Dar cum se compara modelul sud-coreean cu un Mercedes E63 AMG, fie el si de generatie mai veche?

Un fastback cu cinci portiere si motor V6 de 365 de cai vandut sub sigla Kia? Lansat cu surle si trambite in cursul anului 2017, primul Stinger din istoria producatorului sud-coreean de automobile a reusit sa impresioneze o lume intreaga, atat cu design-ul indraznet al caroseriei, cat si prin performantele versiunii de top, ce reuseste sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in mai putin de cinci secunde.

Sa renunti insa la un Mercedes E63 AMG, fie el de generatie mai veche, pentru modelul ce se vrea o alternativa la Audi A5 Sportback si BMW Seria 4 Gran Coupe? Exact o astfel de decizie a luat celebrul YouTuber Doug DeMuro, care ne poveste in urmatorul material video ce l-a impins sa iasa aceasta decizie, cat a platit pe exemplarul de culoare rosie cu jante in cinci spite, dar si ce ii lipseste / ce nu ii lipseste, ce ii place / ce nu ii place etc.

In Romania, primul Stinger din istoria Kia este disponibil - cel putin la momentul de fata - la preturi incepand de la 33.800 de euro, cu varianta de baza oferind sub capota un benzinar turbo de doi litri si 245 de cai putere. Echiparea standard cuprinde inclusiv jante din aliaj pe 18 inch, lumini de zi cu tehnologie LED, plus tapiterie din piele artificiala, cutie automata cu opt rapoarte, senzori de parcare spate.

La polul opus, modelul de top porneste de la 48.195 de euro si, dupa cum precizam anterior, impresioneaza in special prin motorul V6 de 365 de cai, care rezolva problema acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora in mai putin de cinci secunde. In timp ce pune la dispozitia clientilor si jante din aliaj pe 19 inch, faruri cu tehnologie LED, tapiterie din piele Nappa, cutie automata cu opt rapoarte, tractiune integrala, senzori de parcare fata / spate.

Kia Stinger GT

Kia Stinger GT

Kia Stinger GT

Kia Stinger GT

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Iunie 2020