Acum e momentul sa cumperi una. Mercedes renunta in mai la masina pe care a lansat-o in 2017

Acum e momentul sa cumperi una. Mercedes renunta in mai la masina pe care a lansat-o in 2017
  • Mercedes renunta la prima sa camioneta
  • Productia lui X-Class se incheie in mai
  • Modelul se vinde in Romania cu 48.798 euro
Distribuie pe Facebook

Prezenta germanilor de la Mercedes pe piata camionetelor se va incheia mult mai devreme decat acestia si-ar fi dorit. Primul X-Class din istorie este un adevarat esec comercial.

Intr-un interviu acordat publicatiei Auto Motor und Sport, un oficial al companiei Mercedes a confirmat zvonurile potrivit carora productia camionetei X-Class se apropie de sfarsit. Conform reprezentantului marcii germane, asamblarea modelului construit pe platforma lui Nissan Navara se va incheia in luna mai.

Lansat in 2017, primul pick-up din Stuttgart este un adevarat esec comercial, vanzarile pe anul trecut totalizand 15.300 de exemplare. Deloc surprinzator daca tinem cont de cum arata lista de preturi.

Pe piata din Romania, cel putin, actualul Mercedes X-Class porneste de la 48.798 de euro in versiunea Progressive. Nivelul superior de echipare Power costa cu peste 3.500 de euro mai mult, clientii variantei respective avand de scos din buzunare un minimum de 52.487 de euro - inainte de eventuatele echipament optionale.

Vestea buna este ca, in ambele cazuri, sub capota se regaseste o motorizare V6 diesel de trei litri si 258 de cai putere, cuplata la o transmisie automata cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala.

Ca o comparatie, cel mai ieftin Nissan Navara se vinde pe aceeasi piata din Romania cu numai 30.810 euro. Automobilul japonez ofera insa, in configuratia de baza, o unitate diesel de 2.3 litri si 160 de cai putere, livrata la pachet alaturi de o cutie manuala cu sase trepte de viteza, potrivit configuratorului oficial.

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes-Benz X-Class Progressive
mai multe