Adio, masini cu volan pe dreapta! Autorismele aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi inmatriculate de la 1 ianuarie

Adio, masini cu volan pe dreapta! Autorismele aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi inmatriculate de la 1 ianuarie
  • Adio, masini cu volan pe dreapta
  • Autorismele aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi inmatriculate de la 1 ianuarie
Distribuie pe Facebook

Vesti proaste pentru amatorii de masini cu volan pe dreapta! Autorismele aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi inmatriculate, nici in Romania, de la data de 1 ianuarie a anului curent.

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, fenomen cunoscut sub numele de Brexit, are nenumarate consecinte, printre categoriile de persoane afectate de acest eveniment cu adevarat istoric numarandu-se inclusiv amatorii de masini cu volan pe partea dreapta. Explicatia: incepand cu data de 1 ianuarie, autoturismele achizitionate din Regatul Unit nu vor mai putea fi inmatriculate in Romania, potrivit jurnalistilor publicatiei Mediafax.

Sursa mentionata anterior mai precizeaza si ca, dupa aceasta data, masinile cu volan pe partea dreapta care nu au fost inmatriculate nu vor mai putea circula, cu respectarea legilor si prevederilor actuale, decat 90 de zile.

Daca autorismele aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi inmatriculate, fara modificari radicale, in nicio tara a Uniunii Europene, incepand cu data de 1 ianuarie a anului curent, ei bine... situatia masinilor cu volan pe partea dreapta achizitionate din Malta si Cipru va ramane neschimbata. Altfel spus, vehiculele respective vor putea fi omologate in continuare, si in Romania, fara a fi modificate, conform jurnalistilor publicatiei Digi24.

Distribuie pe Facebook
mai multe