Adio Wankel! Motorul rotativ a devenit istorie!

Adio Wankel! Motorul rotativ a devenit istorie!
Data de 27 iunie 2012 va ramane pentru totdeauna adanc intiparita in memoria iubitorilor de automobile. Motivul este cat se poate de simplu: Mazda a anuntat astazi ca motorul rotativ de tip Wankel a devenit istorie.
Distribuie pe Facebook
Desi cei de la Mazda au tot incercat in ultima perioada de timp sa ne convinga de avantajele motorului rotativ, constructorul japonez de automobile a renuntat in cele din urma la a mai promova acest tip de motorizare. Drept urmare, ziua de astazi ne-a adus una dintre cele mai triste vesti ale probabil ultimului deceniu: propulsorul Wankel a devenit istorie, ultimul membru al acestei familii fiind produs in urma cu cinci zile, la data de 22 iunie.

Din fericire, s-ar putea spune ca avem si o veste buna. Pentru cei care nu-si mai amintesc, departamentul de PR al celor de la Mazda a anuntat acum aproape doi ani ca inginerii japonezi lucreaza din greu la dezvoltarea urmatoarei generatii de motoare rotative. Daca aceasta promisiunea va deveni realitate sau va ramane doar la stadiul de promisiune, numai timpul o poate spune. Cert este ca motorizarea Wankel nu va parasi niciodata Hall of Fame-ul industriei auto.

PS: In cazul in care esti interesat de motoarele rotative de tip Wankel, iti recomandam o vizita la urmatoarea adresa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Iunie 2012