Andrei Duica: de la Porsche Romania, la antreprenoriat

Andrei Duica: de la Porsche Romania, la antreprenoriat
Distribuie pe Facebook

Incepand cu luna Martie, Andrei Duica, fost director al departamentului Audi vanzari din cadrul Porsche Inter Auto Romania - Porsche Bucuresti Nord si unul dintre cei mai reputati oameni din domeniu, a decis sa paraseasca firma in care activa de peste sapte ani, pentru a da curs unor proiecte personale.

Fostul director de vanzari de la Porsche Inter Auto Romania spune ca schimbarea nu este una definitiva si ca va ramane fidel industriei, dupa 10 ani de activitate in domeniu.

"Privesc acest moment ca un nou pas in dezvoltarea mea profesionala. Sunt foarte mandru de ceea ce am reusit sa realizez in timpul petrecut la Porsche Romania. Au fost 7 ani foarte frumosi, in care am invatat mult. De aceea consider ca acum sunt 100% pregatit sa incep o noua etapa.", spune Andrei Duica.

Duica spune despre el ca este un om care a crescut in spiritul Porsche, unde, in cei sapte ani, a trecut de la pozitia de consultant vanzari la cea de director de departament - la Audi vanzari, aducand numeroase beneficii pentru companie. Astfel, de la numire chiar si in anii de criza, a gestionat cifre de afaceri de peste 10 milioane euro/an. Printre strategiile adoptate se numara reorganizarea controlului financiar si a sistemului de motivare morala si financiara, optimizarea profitului prin scaderea costurilor, managementul prin obiective.

Pozitia de director al departamentului Audi vanzari l-a adus pentru prima oara in pozitia de trainer, in domeniul vanzarilor, in cadrul programului Porsche Inter Auto Trophy. Acelasi post l-a determinat sa dezvolte mai multe proiecte de climat organizational/structura organizatorica, experiente care se dovedesc a-i fi foarte utile in prezent.

Desi spune ca formarea profesionala la locul de munca este cea mai importanta, Duica nu si-a neglijat nici studiile: astfel, dupa terminarea studiilor de licenta in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, a urmat si programul Asebuss - Executive Education - Basic Lead Development, precum si cursuri specifice de Consultanta Manageriala, unde si-a consolidat cunostintele de leadership, abilitatile de comunicare, negociere si management. Mai mult, de-a lungul carierei a participat la peste 20 de traininguri dedicate industriei.

In ceea ce priveste noile sale planuri, Andrei Duica este discret, afirmand doar ca ramane in domeniu, incercand totodata sa aduca ceva nou si inedit pe piata romaneasca.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2012